2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Balaton retró 11:00

Belföld

Nő a migrációs nyomás a határon

Több migráns érkezett idén Magyarország határaihoz, mint az elmúlt három évben összesen. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a világjárvány miatt ennek már egészségügyi kockázata is van. Szijjártó Péter hozzátette: a kormány feladata, hogy minél korábban érzékelje a migrációs hullámot, és mindent megtegyen annak kivédésére.

  • Nő a migrációs nyomás a határon

Több migráns érkezett idén a magyar határhoz, mint az elmúlt három évben összesen - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádióban. Bakondi György hangsúlyozta: keddig 39100 illegális határátlépőt fogtak el, 414 embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

 

A világjárvány a világ számos pontján állít elő olyan nehéz körülményeket, amelyek arra sarkallják az embereket, még inkább az eddigiekhez képest, hogy induljanak útnak.

A külgazdasági és külügyminiszter az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsági ülésén hangsúlyozta: pandémia miatt a migrációnak már egészségügyi kockázatai is vannak.

"Itt nyilvánvaló, hogy a migrációs hullámok, azok az eddigi biztonsági és kulturális fenyegetésen túl, egészségügyi fenyegetéseket is jelentenek, hiszen kontrollálatlan hullámokban nem gondolom, hogy nagyon magas lenne az aránya azoknak, akik az elmúlt 48 órában két PCR tesztet csináltattak. Ezért aztán meg kell akadályozni azt, hogy ezek a migrációs hullámok, Magyarországra, Magyarország közelébe elérjenek."

Szijjártó Péter hozzátette: épp ezért minél korábban fel kell deríteni a migrációs hullámok kiindulási pontjait annak érdekében, hogy időben fel tudjuk készülni azok kivédésére.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!