2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Németh Szilárd: Karácsony Gergely meg sem szavazta a rezsicsökkentést

Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést, országgyűlési képviselőként nem is szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket - hívta fel a figyelmet Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos vasárnap esti közleményében.

  •  Németh Szilárd: Karácsony Gergely meg sem szavazta a rezsicsökkentést

"Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni" - jegyezte meg. Németh Szilárd Karácsony Gergely főpolgármester vasárnapi, a rezsicsökkentéssel kapcsolatos közleményére reagált. A kormánybiztos szerint a főpolgármester a "baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója".

"Ha ők lennének kormányon megszavazták volna az orosz olajembargót is, ami nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon" - figyelmeztetett Németh Szilárd. Hozzátette: az Orbán-kormány viszont világossá tette, hogy a háborús körülmények és az "elhibázott brüsszeli szankciós politika ellenére" biztosítani fogják a magyar családok részére a rezsicsökkentés eredményeit, s ebből nem fognak visszalépni. "Ez a védelem - a brutális energiaáremelések miatt - most az eddiginél is sokkal többe kerül" - fogalmazott Németh Szilárd.

Kiemelte: ezért hozták létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít. "Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre" - fogalmazott közleményében a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!