2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Nem vizsgálhatja szakértői bizottság a zuglói parkolási rendszert

Nem támogatták a zuglói képviselőtestület ellenzéki tagjai valamint Karácsony Gergely polgármester a mai rendkívüli ülésen, hogy független munkacsoport vizsgálja a kerületi parkolási rendszert. A kormánypárti képviselők javaslata szerint a bizottságba a főpolgármester, valamint egy kormánypárti és egy ellenzéki polgármester delegálhatott volna egy-egy tagot. Karácsony Gergely azt mondta, Tarlós István nem a főnöke, ezért nem vizsgálhatja a munkáját.

  • Nem vizsgálhatja szakértői bizottság a zuglói parkolási rendszert

Naponta egymillió forint veszteséget termel a parkolási rendszer Zuglóban - állítják a kerületi kormánypárti képviselők. Ezért tényfeltáró munkacsoport létrehozását kezdeményezték. A testületbe Tarlós István főpolgármester, illetve egy ellenzéki és egy kormánypárti polgármester vezette kerület delegálhatott volna tagot.

"A parkolás üzemeltetés nem veszteséges Zuglóban" - hangzott el az MSZP-s Hajdu Flóriántól. 

A testület ellenzéki többsége szerint a rendszer jól működik. A baloldali képviselők a munkacsoportról szóló javaslatot egy komolytalan módosító indítvánnyal próbálták elbagatellizálni. A bizottságba Vlagyimir Putyint és Donald Trumpot delegálták volna, és erről szavaztattak is.

"Szeretném jelezni, hogy nekem Tarlós István nem a főnököm, úgyhogy ő engem ne vizsgáljon."

Karácsony Gergely szerint a zuglói parkolási rendszer nem csak hogy jól működik, de Budapesten az egyik legfejlettebb.

"Mi egy lopásbiztos parkolási rendszert alakítottunk ki, és Budapesten Zugló az egyedüli kerület, amelynek az automatái azonnali információval rendelkeznek a bennük lévő pénzről." - mondta Karácsony. 

A munkacsoport felállítását végül a testület többsége nem támogatta, így az nem jöhet létre. Zugló fideszes alpolgármestere, Rozgonyi Zoltán azt mondta, ameddig nem kapnak válaszokat a vitás kérdésekre, a kormánypárti képviselők semmilyen parkolással kapcsolatos döntésben nem vesznek részt.

"Nem Karácsony Gergelytől vagy a zuglói képviselőktől várjuk el, hogy magukat vizsgálják, hanem szeretnénk, ha ezt független szakemberek tudnák átnézni, átvizsgálni, és független szakvélemény alapján tudnánk arról dönteni, hogy valóban veszteséges-e a parkolás és ha igen miért és Karácsony Gergelynek mi ebben a felelőssége" - nyilatkozta a fideszes alpolgármester.

Egy MSZP-s javaslat alapján mintegy 200 millió forintért 76 újabb parkolóórát szerelne fel a kerületben ugyanaz a cég, amely a korábbi, visszaélésgyanús üzletet is elnyerte. Az erről szóló döntést hétfői ülésén elnapolta a testület.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!