2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Nem minden holland kényszerítené térdre Magyarországot

Nem minden nálunk élő holland ért egyet Mark Rutte miniszterelnökkel, aki a pedofil-ellenes törvény miatt Brüsszelben arról beszélt, hogy térdre kell kényszeríteni Magyarországot. Rutte még az Unióból is kitenné hazánkat, a pedofil-ellenes törvény miatt, ami a magyar iskolákban megtilt mindenféle szexuális propagandát.

  • Nem minden holland kényszerítené térdre Magyarországot

Nem kertelt a holland miniszterelnök a június 24-én Brüsszelben rendezett uniós csúcson.

Az a szándékom, hogy térdre kényszerítsem Magyarországot. Észre kellene venniük, hogy az Unióban egy közös értékeket valló közösség tagjai. Budapesten és a büszke és szép Magyarországon, senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexualitása, bőrszíne, neme miatt, az Unió alapszerződésének 2-ik cikkelye alapján, ami nem lehet vita tárgya. Máskülönben tűnés

- közölte Mark Rutte, akit a beszámolók szerint elragadtak az érzelmek a szerinte diszkriminatív pedofilellenes törvényről folytatott vitán Brüsszelben.

A holland baloldal, a zöldek és liberálisok felsorakoztak Rutte mögé, a jobboldalon azonban bírálták kirohanásáért.

A parlamenti hazugságon kapott, képmutató holland miniszterelnöknek semmi erkölcsi alapja nincs a magyarok bírálatára – közölte a Hollandiában élő magyar származású kereszténydemokrata politikus, Gábor Dzsingisz.

A konzervatív Fórum a Demokráciáért Párt elnöke, Thierry Baudet szerint Magyarországot azért terrorizálják jó ideje az európai uniós politikusok, mert ragaszkodik a klasszikus nemzeti és keresztény értékekhez.

Geert Wilders ellenzéki vezető pedig azt nyilatkozta televíziónknak: Rütte Magyarország-gyűlölete abból ered, hogy ki nem állhatja az erős, szuverén országokat és azok keresztény örökségét.

Munkája miatt költözött Magyarországra, de a nyugodt és biztonságos élet miatt már majd 3 évtizede él nálunk Anton Engbersen.

A Debrecenben élő holland üzletember szerint Magyarországnak és az Uniónak szüksége van egymásra. A Magyarországon letelepedett hollandok számát több százra lehet becsülni, akik pedig ingáznak a két ország között, több ezren lehetnek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!