2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nem bűncselekmény a zászlóégetés

Felmentette a bíróság a csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vádja alól Lenhardt Balázs volt jobbikos politikust, aki 2 éve a budapesti Bem téren felgyújtott egy izraeli zászlót – írja a Népszabadság.

A Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség szervezett cionizmus elleni tüntetést a Külügyminisztérium elé 2012 decemberében. A tiltakozáson antiszemita jelszavak is elhangzottak a zászló felgyújtása közben. A történtek miatt a rendőrség Lenhardt Balázst előállította, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig eljárást indított ellene, de a bíróság most bűncselekmény hiányában felmentette. A törvényszék szóvivője szerint Lenhardtnál nem valósult meg a kihívóan közösségellenes magatartás, a vádlott és társai csak a politikai véleménynyilvánításuk egy formájaként használták a zászlóégetést. Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!