2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Nehéz a megegyezés Ferencvárosban

Megegyezés született Ferencvárosban, mégis megtartják az előválasztást - erről az LMP jelöltje számolt be közösségi oldalán. Baranyi Krisztina ugyanakkor hozzátette: súlyos kompromisszumokat kötött, a megállapodásnak ugyanis vannak olyan pontjai, amiknek következményei erősen súrolják a politikai meggyőződése határait.

  • Nehéz a megegyezés Ferencvárosban

Jövő hét végén lesz mind a 23 kerületben végleges polgármester-jelölt, 22 helyen és a fővárosban ez megvan, Ferencváros az egyetlen, nyilvánvalóan jövő hét végén ott is megtörténik, és ott egy kerületi előválasztás útján

- mondta Molnár Zsolt.

Minden a legnagyobb rendben, jövő hét végére Ferencvárosban is meglesz a közös ellenzéki polgármester-jelölt - erről az MSZP budapesti elnöke beszélt. Molnár Zsolt azt mondta, szerdán már szavazni fognak a kerület lakosai. 

Azonban nem volt ennyire egyszerű, amíg az ellenzék eljutott idáig a városrészben. Az egyik polgármester-jelölt aspiráns, Baranyi Krisztina pár nappal ezelőtt még csalásról beszélt. Az LMP által támogatott politikus állítása szerint az MSZP aktivistái úgy gyűjtöttek aláírásokat az általuk támogatott Jancsó Andrea számára, hogy neki még az ehhez szükséges ívei sem voltak meg.

Szerdai facebook-bejegyzésében már Baranyi Krisztina is bejelentette: jövő héten megtartják a folyamatosan elhalasztott előválasztást. Azonban hozzátette: súlyos kompromisszumokat kellett kötnie a tárgyalás során, amelyek, mint fogalmazott, erősen súrolják a politikai meggyőződése határait.

Baranyi híradónknak elmondta, két feltétele volt: az egyik, hogy állapodjanak meg arról, hogy milyen legyen a képviselőtestület összetétele. A másik pedig, hogy vonják be jobban a civileket.

Azt kértem a pártoktól, hogy a 12 egyéni körzetből egy körzetben egy civil egyesület jelöltje indulhasson el képviselőjelöltként, ez nem teljesült. Illetve szerettem volna azt is, hogyha ez a civil egyesület jelölő szervezetként áll az összes ferencvárosi ellenzéki képviselőjelölt mögött, ez sem teljesült

- fogalmazott Baranyi Krisztina.

A Momentum, az MSZP, és a Jobbik jelöltje, Jancsó Andrea szerint a csalás csak félreértés volt, Baranyi Krisztina feltételeit pedig megpróbálták teljesíteni, de az általa emlegetett civil szervezetet nem tudják támogatni.

Volt egy végleges megállapodás szerda este, amit én aláírtam, és utána ő tette még meg azt a javaslatot, hogy a Kulcs egyesület legyen a jelölő szervezet. Mivel a Kulcs egyesület működésével, tehát a szabályos működéssel kapcsolatban azért kétségek merültek fel, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt nem fogjuk felvállalni

- nyilatkozta a IX. kerület polgármester-jelöltje, Jancsó Andrea.

Mindenki köt kompromisszumokat - csak ezt az általános választ adta Karácsony Gergely, amikor a két oldal közötti vitáról és az elhúzódó megállapodásról kérdeztük.

Amikor hat pártnak együtt kell működnie egy közös cél érdekében, akkor mindenki köt súlyos kompromisszumokat, ez mindannyiunkra igaz, tehát ilyen szempontból nincs különbség a politikai szereplők között

- közölte Karácsony Gergely.

Az előválasztás időpontja sem biztos még. Annak ellenére, hogy Molnár Zsolt állította, jövő szerdától lehet szavazni, híradónknak mindkét polgármester-jelölt azt mondta, erről nem született még döntés.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!