2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Belföld

Negyedével csökkenhet az adósok törlesztőrészlete

Már pénteken benyújtják a devizahitelek elszámolásáról szóló törvénytervezetet a parlamentnek a kormánypártok, szeptember 24-én pedig szavazhat is róla az Országgyűlés. Ezt Rogán Antal mondta Tapolcán a Fidesz és a KDNP háromnapos kihelyezett frakcióülése előtt. A kabinet első körben már meg is tárgyalta a jogszabálytervezetet, de péntekig még egyeztet a kormánypárti frakciókkal. A cél, hogy jövőre legalább negyedével csökkenjenek a törlesztőrészletek.

A Fidesz és a KDNP tapolcai frakcióülése előtt Rogán Antal megerősítette, már ezen a héten beterjesztik a devizahitelek elszámolásáról szóló törvénytervezetet, hogy még ebben a hónapban megszavazhassa a parlament. A frakcióvezető azt mondta: a bankrendszernek a magánszemélyek összes hitelszerződésével el kell számolnia, így mindenki visszakapja majd a tisztességtelenül elvett összegeket. Az elszámoltatás részleteiről, illetve az első kifizetések várható időpontjáról a háromnapos zárt frakcióülésen döntenek. Rogán szerint az elszámolások után, jövő február–márciustól 25 százalékkal csökkenhet a devizahitelesek törlesztőrészlete. Nem tettek le a forintosításról sem, de erről a frakcióvezető szerint csak az elszámoltatás után lesz majd döntés.

Az évadnyitó frakcióülés másik kiemelt témája a rezsicsökkentés fenntarthatóvá tétele. Németh Szilárd szerint ennek egyik eszköze az állami közműholding létrehozatala lehet. A rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője hangsúlyozta, a következő lépésben szeretnék a hazai vállalkozások terheit is csökkenteni, hogy a felszabaduló forrásaikból új beruházások és ezzel új munkahelyek jöjjenek létre. A vonatkozó törvények ősszel kerülhetnek a parlament elé.

A tanácskozásnak helyet adó szálloda sorompójánál délután az Együtt–PM Szövetség néhány aktivistája a nemzeti italboltok bevezetése ellen tüntetett. Rogán Antal azonban kijelentette: ez nem szerepel a napirenden, és semmilyen elképzelésről nem tud ezzel kapcsolatban.

A frakcióülés este Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődött, csütörtökön oktatás- és szociálpolitikai kérdéseket is áttekintenek a képviselők, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a következő uniós költségvetési ciklus magyar fejlesztési forrásainak felhasználásáról számol be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Csörte - Politikai nézetkülönbségért halál jár?

Többször rálőttek a szlovák miniszterelnökre, a merénylet után több európai politikus is életveszélyes fenyegetést kapott. Hogy jutottunk el idáig? A közéletet érintő legfontosabb eseményekről ezúttal Gajdics Ottó, Boros Bánk Levente, Kukorelly Endre és Fodor Gábor vitázott.. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!