2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Szijjártó: Tisztán elektromos autók gyártásába kezd a Mercedes Kecskeméten

A külgazdasági és külügyminiszter ma négy beruházást jelent be mintegy 64 milliárd forint értékben. Ezek közül kiemelkedik a kecskeméti Mercedes-gyár jelentős bővítése, melynek köszönhetően a vállalat megkezdi - tisztán elektromos autók gyártását.

  • Szijjártó: Tisztán elektromos autók gyártásába kezd a Mercedes Kecskeméten

Újabb jelentős, 50 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes-Benz, amelynek köszönhetően 4400 munkahely jövője válik "betonbiztossá" - jelentette be Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott,

a világ egyik legnagyobb és legmodernebb autóipari vállalata egy high-tech beruházást hoz Kecskemétre és a fejlesztés keretében megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását.

Hozzátette, a magyar kormány 15 milliárd forint támogatást biztosít a beruházáshoz, amely bizonyítja, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik.

1 nap, 4 beruházás 64 milliárd forint értékben

Magyarországnak működnie kell és működik is. Ennek csalhatatlan jele a mai nap: négy beruházást jelenthetek ma be - nem is akármilyeneket - összesen 64 milliárd forint értékben - írta hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy ezek közül a legnagyobb a kecskeméti Mercedes-gyár jelentős bővítése, melynek köszönhetően a vállalat megkezdi - hazánkban elsőként - tisztán elektromos autók gyártását. 

Ezt követi három keleti - két indiai és egy koreai - szintén az autóiparhoz kapcsolódó fejlesztés: egy még itt, Kecskeméten, egy Gödöllőn, egy pedig Gyöngyöshalásziban - tette hozzá a tárcavezető, aki a bejegyzésében azt is elárulta, hogy advent lévén reggeli misével kezdődött a napja, ezúttal a kecskeméti piaristáknál.

Magyarországnak működnie kell és működik is. Ennek csalhatatlan jele a mai nap: négy beruházást jelenthetek ma be - nem...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. december 13., vasárnap

Facebook/MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!