2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nagyjából kétmilliót bukhat havonta Jakab Péter

Sok pénzt bukik Jakab Péter azzal, hogy pártja leváltotta a frakcióvezetői posztról, de azért így sem fog rosszul keresni - írja a Mandiner.

  • Nagyjából kétmilliót bukhat havonta Jakab Péter

Jakab Péter a Jobbik frakcióvezetői posztjáról való leváltásáig havonta összesen 6 175 080 forintjába került a választóknak. 

Ez az összeg a következő tételekből állt össze:

  • frakcióvezetőként Jakab fizetése az egyszerű országgyűlési képviselők tiszteletdíjának ( bruttó 1 316 800 forint) kétszerese, azaz havonta 2 632 800 forint volt.
  • Emellett 423 780 forintért bérelhetett budapesti hivatali lakást (a képviselő alap tiszteletdíjának 35 százaléka), 847 560 forintot költhetett irodabérlésre, 60 540 forintot mobiltelefonos szolgáltatásokra, és 2 421 600 forintot a közvetlen alkalmazottai bérére.

Ebből most a Mandiner számításai szerint Jakab eddigi tiszteletdíjának felét bukja, mivel ezután csak a képviselői fizetés jár neki. Mostantól nem jár neki hivatali lakás sem. Frakcióvezetőként jogosult volt személygépkocsi-használatra is, – hogy erre mekkora összeget biztosított számára a Jobbik-frakció, azt nem tudni – nem valószínű, hogy ezt a szolgáltatást megtarthatja. Képviselőként is jogosult viszont mobiljuttatásra, irodabérlésre és az alkalmazotti bérkeretre.

Így nagyjából kétmillióval kevesebb pénzzel rendelkezhet Jakab Péter képviselőként, mint frakcióvezetőként, de nagyon nem kell sajnálni, azért a (juttatásokkal együtt számolva) négymillió körüli összeg sem rossz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!