2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Nagy-Vargha Zsófia: A KIM kiemelt feladata az értékalapú közösségek támogatása

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kiemelt feladata, hogy az értékalapon szerveződő közösségeket támogassa és tovább erősítse - hangoztatta a tárca fiatalokért felelős helyettes államtitkára vasárnap Budapesten.

  • Nagy-Vargha Zsófia: A KIM kiemelt feladata az értékalapú közösségek támogatása

Nagy-Vargha Zsófia a Magyar Cserkészszövetség Nem csak rólunk szól! elnevezésű, társadalmi felelősségvállalás témájú estjén mondott köszöntőjében hangsúlyozta, a cserkészek célja ma is ugyanaz: nap mint nap egy jobb világért dolgozni.

Különösen nagy jelentősége vannak ennek most a világjárvány miatt, de azért is, mert háború zajlik egy szomszédos országban, ahol ráadásul nagy számban élnek magyar közösségek - mutatott rá.

Nagy-Vargha Zsófia felidézte: az ukrajnai háború kitörésekor a Magyar Cserkészszövetség önkéntesei egy emberként mozdultak meg, sokan a határon teljesítettek szolgálatot, mások az ukrán és magyar gyermekekkel foglalkoztak.

Önkénteskedni azonban nem csak bajban lehet - jegyezte meg a helyettes államtitkár, hozzátéve: egy évvel ezelőtt rendezte meg Magyarország Budapesten az Eucharisztikus Világkongresszust, amelyen csaknem hatszáz cserkész segítette a szervezők munkáját.

A katartikus élményt hozó világtalálkozó résztvevői megtapasztalhatták, hogy korunk egyik romboló jelenségére, az individualizmusra igenis van gyógyír - emelte ki.

A KIM "fiatalokért felelős szakterülete" kiemelt feladatának tekinti, hogy a világot sújtó válságok időszakában az értékalapon szerveződő közösségeket támogassa és tovább erősítse, a tárca elkötelezett ugyanakkor az önkéntesség népszerűsítése mellett is - mondta Nagy-Vargha Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!