2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Munka törvénykönyve: a kormány szerint rugalmasabb, az ellenzék szerint embertelen

  • Munka törvénykönyve: a kormány szerint rugalmasabb, az ellenzék szerint embertelen

Embertelen és érzéketlen a kormány hatalomgyakorlása – ezt a szocialisták frakcióvezetője mondta a Parlamentben. Tóth Bertalan napirend előtti felszólalásában a kormánypártok által benyújtott munkatörvénykönyv módosítást kritizálta. A frakcióvezető szerint a 21. század elején, Magyarországon munkásemberek millióival fordul szembe a kormány.

„Ez rabszolgatörvény, amiről megint nem kérdezték meg az érintetteket. Mert ha megkérdezték volna, akkor valószínűleg azt válaszolták volna, hogy nem túlórákból kell nekik több, hanem inkább az fizetésből, bérből. És Önök beszélnek családról és a családok évéről, amikor éppen az édesapákat és édesanyákat fogják elvenni a gyermekektől, a családoktól” – fogalmazott a szocialista politikus.

Alkalmazkodni kell a magyar munkaerőpiac megváltozott körülményeihez – reagált a foglalkoztatás-politikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár. Bodó Sándor szerint a Munka törvénykönyvének módosítása nem a munkavégzés mennyiségét kívánja megváltoztatni, hanem a munkavégzés beosztását. Az államtitkár kiemelte, hogy a törvénymódosítás szerinti évi 400 órás maximális túlórakeret egyébként az uniós átlag alatt van.

„A dolgozók ebben a viszonylatban legálisan a saját munkahelyükön kereshetnek többet, ezért ez egy fontos dolog. Garantáltan megkapják a pénzüket a munkahelyükön. A gazdasági pozíciók erősödnek, úgy a munkaadó, mint a munkavállaló vonatkozásában. Vagyis ezek az elgondolások, ezek a javaslatok azt támasztják alá, hogy a kihívásoknak megfelelően rugalmasabb válaszra legyen képes a magyar munkaerőpiac” – mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!