2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Müller Cecília: Felszálló szakaszban van a járvány Magyarországon

Újabb negatív rekord. 1374 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ma reggelre és elhunyt 20 beteg. A járvány második hulláma egyértelműen felszálló szakaszba érkezett Magyarországon - jelentette ki az országos tisztifőorvos. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főorvosa pedig arról számolt be, hogy hatékonynak bizonyul az a magyar fejlesztésű gyógyszer, amelyet a koronavírus kezelésére fejlesztettek.

  • Müller Cecília: Felszálló szakaszban van a járvány Magyarországon

Szombatra újabb negatív rekord született, 1374 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Ezzel 36ezer 596-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 20 beteg, így az áldozatok száma 933-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma megközelíti a 26 ezret.

Jelenleg több mint ezer koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 110-en vannak lélegeztetőgépen - ez is jelentős emelkedés, mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy aki enyhébb tünetekkel otthon van, jelentkezzen az orvosánál, ha rosszabbul érzi magát.

45 idősotthonban is megjelent már a koronavírus, de ezek az első hullámtól eltérően nem váltak gócpontokká - közölte Müller Cecília.

Mintegy száz beteg fekszik a Korányi Intézetben, nagyjából 30 százalékuk van súlyos állapotban - erről a kórház osztályvezető főorvosa beszélt a Hír Tv-ben. Varga János elmondta, a betegség súlyosságától függ, hogy milyen terápiát alkalmaznak. A favipiravir nevű szert a korai szakaszban vetik be, a súlyosabb esetekben pedig hatékonynak bizonyult egy magyar fejlesztésű gyógyszer is - tette hozzá a főorvos.

Eközben húsz óvodás került karanténba Pécsett, mert az egyik intézményben dolgozó, szociális munkás új koronavírus tesztje pozitív lett. A gyermekjóléti szolgálat munkatársát 10 napos karanténra kötelezték, míg a gyermekeket egy hetes járványügyi megfigyelés alá helyezték.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!