2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Megbírságolják a karantént megszegőket

50 ezer forintra büntethetik azokat akik elhagyják a házi karantént. A Hír TV információi szerint azokat a szabályszegőket akiket az utcán fognak el, rögtön kórházba szállítják. A híradónknak nyilatkozó ügyvéd pedig azt mondta: ha valaki fertőzötten szegi meg a karantént börtönbe kerülhet.

  • Megbírságolják a karantént megszegőket

Egyre kevesebb az ember az utcákon. Sokan megfogadják a tanácsot és ha tehetik otthon maradnak. Legtöbben csak az élelmiszerüzleteket keresik fel. 85-en pedig el sem hagyhatják a lakásokat ők ugyanis koronavírus gyanúja miatt házi karanténban vannak.

A közelmúltban egy várpalotai családról állították szomszédaik, hogy bár nemrégen érkeztek haza Tirolból, gyakran kijárnak vásárolni a bevásárlóközpontba.

"Fertőző beteget eddig nem helyeztünk el hatósági házi karanténban, az ő karanténba helyezésük eddig egészségügyi intézetekbe történt meg."

- mondta Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a Hír TV kérdésére válaszolva azt mondta: a hatósági házi karantént azoknál rendelt el, akik nem fertőző betegek voltak, hanem olyan helyről érkeztek, ami veszélyeztette mások egészségét. Közülük a rendőrségnek többekkel szemben is intézkedniük kellett.

"Két fővel szemben éltünk eddig figyelmeztetéssel, 26 fővel szemben szabtunk ki helyszíni bírságot, az átlag összeg 31 ezer 500 forint volt a vonatkozásukban, a legmagasabb helyszíni bírság 50 ezer forint, 57 személy ellen szabálysértési feljelentéssel éltünk, ezek az eljárások folyamatban vannak."

- jegyezte meg Lakatos Tibor.

A Hír TV által megkérdezett ügyvéd viszont arra figyelmeztet. Ha valakinél kimutatták a fertőzést és úgy szegi meg a karantént már nagyobb büntetésre számíthat.

"Azok az emberek akik azért vannak karanténben, mert náluk kimutatható a koronavírus fertőzés, és ezt a házi karantént megszegik, ez már bűncselekmény, amit járványügyi szabálysértés vétsége miatt elzárással rendeli a törvény büntetni."

- hangsúlyozta Böröczky Kornélia ügyvéd.

Információnk szerint a rendőrség körözési listáján is fent vannak a karanténba helyezett személyek, így ha az utcán igazoltatják őket, és kiderül, hogy megszegték a szabályokat, a bírság mellett mentőt hívnak, és azonnal kórházba szállítják.

Szigorú büntetés jár a karantén szabályait megszegőknek Olaszországban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!