2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Szigorú büntetés jár a karantén szabályait megszegőknek Olaszországban

Akár háromezer euró, vagyis több mint egymillió forintos büntetést is kaphat Olaszországban az, aki megszegi a házi karantén szabályait. Eddig 200 euró volt a bírság, mostantól 400 és háromezer euró közötti összeget szabnak ki büntetésül a hatóságok arra, aki indok nélkül az utcán tartózkodik.

  • Szigorú büntetés jár a karantén szabályait megszegőknek Olaszországban

Sok olasz város polgármestere panaszkodik: sokan nem értik meg, hogy otthon kell maradniuk és csak azok lehetnek az utcán, akik közfeladatot látnak el. Nem csak a sétálókra panaszkodnak, hanem a házhoz járó szolgáltatásokat ajánlókra is.

Kizárólag a létfontosságú termékeket gyártó üzemek működhetnek, bezárták az összes hivatalt, nyitva pedig csak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak lehetnek április 3-ig. A római kormány úgy döntött, hogy szigorúbb intézkedéseket léptet életbe azokkal szemben, akik megszegik a kijárási tilalmat. Mostantól 200 helyett akár 3000 eurós, vagyis több, mint egymillió forintos bírságot kaphat az, aki nem tartja be a karantén szabályait.

Sajtóértesülések szerint az indok nélkül közlekedő járműveket lefoglalhatják. Súlyos büntetés vár azokra az üzletekre is, amelyek a tiltás ellenére nyitva vannak, ezeket mostantól akár harminc napra be is zárathatják.

Újra emelkedett Olaszországban a koronavírus-járványban egy nap alatt elhunytak száma.  Az elmúlt 24 órában 743-an vesztették életüket, az olasz hatóságok már 6820 halottat tart nyilván. A diagnosztizált fertőzöttek száma viszont csökkent, így is több, mint 3600 új beteget regisztráltak, az összes megfertőződött pedig ezzel megközelítette a 70 ezret.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!