2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Megalapozhatják a külhoni magyar gyerekek jövőjét

Több ezer magyar kisiskolást támogat ösztöndíjjal a Rákóczi Szövetség Felvidéken.

  • Megalapozhatják a külhoni magyar gyerekek jövőjét

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszter-helyettese az ipolyszalkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda beiratkozási ösztöndíj átadó ünnepségén azt mondta, hogy ezzel a programmal teljes mértékben megalapozhatják a külhoni magyar gyerekek jövőjét. Szlovákiában a magyar családok húsz százaléka választott szlovák tannyelvű iskolát gyermekének.

„A beiratkozási program, amelyet a Rákóczi Szövetség évek óta nagyon sikeresen visz, segít abban, hogy valaki magyar iskolát válasszon, hiszen aki magyar óvodát választ, az nagyobb eséllyel választ magyar iskolát, aki magyar iskolát választ, nagyobb eséllyel választ magyar középiskolát, aki magyar középiskolát választ, nagyobb eséllyel választ magyar egyetemet, főiskolát és nagyobb eséllyel tudja megőrizni, megtartani magyar identitását” – mondta Rétvári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!