2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Még több parkolóra vadászó autó, ez lehet Erzsébetváros jövője

Egy éve kérik Niedermülleréket, hogy mérjék fel, hány parkolóhelyet érintene egy, a vendéglátóhelyeknek kedvező rendeletmódosítás.

  • Még több parkolóra vadászó autó, ez lehet Erzsébetváros jövője

– Hát nem örülnék neki. Így is nehéz parkolni a környéken. Ha délután öt óra után jössz haza a munkából, csak kihalásos alapon találsz helyet. Nagy szerencséd van, ha éppen valaki kiáll előtted – reagált a Magyar Nemzetnek a Szabad Teraszokat! mozgalom követelésére egy Külső-erzsébetvárosi lakos, aki rendszerint autóval jár a munkahelyére. Miközben a kerület Ligetváros részén sétáltunk az egyik szűk utcában, rámutatott a mellettünk lassan elguroló féltucat autóra.

– Ők is biztos, hogy épp parkolóért cápáznak – mondta.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet megírta, 

egy Külső-erzsébetvárosi vendéglátóhely azért indított mozgalmat, hogy a 7. kerületben ki lehessen települni teraszokkal a parkolóhelyekre. 

Ennek érdekében a mozgalom aláírásokat is gyűjtött, hogy helyi népszavazást rendezzenek a kérdésben, ám a megadott határidőig, múlt hét végéig nem sikerült megfelelő számú szignót összegyűjteniük.

Ennek ellenére Niedermüller Péter DK-s polgármester és a kerületvezetés nyitott a mozgalom követelésének végrehajtására, a lakók jelentős része viszont attól tart, hogy a Belső-Erzsébetvárost élhetetlenné tevő bulinegyed továbbterjed a körúton túlra.

Az esetleges változás azonban egy másik komoly kérdést is felvet: hova fognak parkolni környéken élő autósok?

De mi lesz a parkolással? Kényes kérdés... egyelőre azt sem tudjuk, hogy hány vendéglátóhely élne a lehetőséggel, és ez mennyi parkolóhelyet érintene. Egy éve kérjük az önkormányzatot, hogy ezt mérje fel. Ha a terasznak átengedett parkolók száma elérné mondjuk a 100-200-at, az még mindig maximum a kerületi parkolók 1-3 %-át jelentené; ez szerintünk nem befolyásolná érdemben a parkolási helyzetet 

– olvasható egy június végi bejegyzésben a mozgalmat indító vendéglátóhely Facebook-oldalán. 

A Magyar Nemzetnek adott fenti nyilatkozat alapján ugyanakkor további 100-200 körözgető autó a szűk erzsébetvárosi utcákban igenis feltűnne az ott lakóknak, és komoly bosszúságot okozna nekik. Nem beszélve a körözgető sofőrökről.

Az erzsébetvárosi parkolási nehézségeket jól mutatja, hogy ma a kerületben körülbelül 7000 parkolóhelyre 12000 ingyenes parkolási engedély jut, amelyet az ott lakók igényelhetnek. Ez az anomália pedig nem feltétlenül azért jött létre, mert a parkolóhely kevés, hiszen Erzsébetvárosban nincs korlátja a háztartásonként igényelhető ingyenes parkolási engedélyeknek.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!