2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Még csak a Jobbik ellen fogtak össze

Még nem egymással, csak a Jobbik ellen fogott össze az MSZP és az LMP. Schiffer András szerint a szocialistáknak el kell számolnia a múlttal, Mesterházy Attila szerint a szembenézés már megtörtént.

Külön utakon, de egy irányba indult el az MSZP és az LMP. A két ellenzéki párt még nem egymással, hanem csak a Jobbik ellen fogott össze. A Gyöngyösi-beszéd miatt az MSZP és az LMP úgy módosítaná az országgyűlési törvényt és a házszabályt, hogy botrányos kijelentések esetén a levezető elnök azonnal megvonhassa a szót a képviselőtől. A javaslat szerint akár az ülésnapról is kitilthatnák a honatyát.

„A mi javaslatunk talán azért határozottabb, keményebb, mint a fideszes javaslat, mert azt mondjuk, nem feltételes módban fogalmazunk, nem mérlegelési jogkört adunk ebben az esetben, hanem sokkal határozottabb cselekvési kötelességet fogalmaznánk meg a mindenkori levezető elnöknek” – fejtette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.


A két pártvezető szerint a választások előtt cselekvési kötelessége van az LMP-nek és az MSZP-nek is.

„Ahogyan közeledik az Orbán-rezsim bukásának az órája, egyre fontosabb, hogy például az alkotmányosság helyreállításának a kérdésében a két párt egyeztessen” – fogalmazott az LMP frakcióvezetője.

Schiffer András szerint amíg a szocialisták el nem számolnak a múltjukkal, addig együttműködésről szó sem lehet, csak egyeztetésről. „Mi nem bűnbánatot, bűnbocsánatot kérünk, ezt megteszik a volt kormánytársai a szocialista pártnak, mi tisztán szeretnénk látni, mennyiben változott a szocialisták álláspontja a megelőző időszakhoz képest” – nyilatkozta.

Mesterházy Attila úgy véli: az LMP nyitott kapukat dönget. „Mielőtt vitát látnak, ebben egyetértünk, igen, kell tisztázni ezeket a kérdéseket, mikor megválasztottak elnöknek, az első beszéd pont ezekről a hibákról szólt” – fogalmazott.

A két pártvezető szerint a jogállamiság helyreállításáról szóló vitáikat már a 2014-es választások előtt szeretnék lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!