2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Matekérettségi: nem volt meglepetés

A magyarhoz képest nehezebb volt az idei matematikaérettségi – legalábbis ezt mondták a debreceni Mechwart András Szakközépiskola diákjai. A szaktanárok szerint nem volt meglepetés a feladatokban. Szerdán a történelem következik.

Magabiztosan készültek a matekvizsgára a debreceni Mechwart András Szakközépiskola végzősei. Az érettségin a toll mellett, függvénytáblázatot, zsebszámológépet, körzőt, vonalzót és szögmérőt lehetett használni. A középszintű írásbeli vizsga két részből állt, és 180 percig tartott, emelt szinten pedig 240 perces volt. A iskola diákjai szerint a matekérettségi nehezebb volt, mint a magyar.

„Az első része könnyű volt, az nem volt nehéz, a második rész az nehezebb volt, ott voltak fogósabb feladatok” – mondta az egyik diák.

A tanárok viszont úgy látják: összességében könnyebb volt az idei középszintű matek érettségi, mint az előző évben. „A feladatsor jónak mondható, nincsen benne meglepetés, nincsenek benne váratlan feladatok” – nyilatkozta Bánkné Zsebők Piroska szakközépiskola egyik tanára.

Szerdán a történelem írásbeli vizsgákkal folytatódik az idei érettségi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!