2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Párizs szeme - Brassai Gilbert 03:00

Belföld

Maszkokat varr a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, hogy mindenkinek jusson védőeszköz

Maszkok varrásába kezdtek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum dolgozói. Ezzel szeretnének segíteni azoknak, akik nem jutnak speciális védőeszközhöz. Közben a megyeszékhely több intézménybe is maszkokat szállítottak ki. Ketezer, ffp2-es típusú és egyszer használatos sebészeti maszkot adományoztak helyi vállalkozók a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak.

  • Maszkokat varr a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, hogy mindenkinek jusson védőeszköz

Bajsz Jenő szabja a varrásra váró alapanyagokat. Ezt követően gőzzel vasalják, beszegik majd gumizzák az elkészült terméket. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, varrni tudó dolgozói maszk készítésével próbálnak segíteni.

A próbagyártást egy hete – pénteken – kezdték. Jelentkező akadt bőven, így a termelés folyamatos. Az anyagmennyiség véges, ám már a napokban is érkezett felajánlás egy rövidáru-szaküzletből. Ameddig lesz utánpótlás addig folytatják a gyártást.

Az eddig elkészült védőeszközöket – több, mint 500 darabot – ma adták át a zalaegerszegi polgármesteri hivatalban. Ezeket az önkormányzat a felnőtt- és gyermek háziorvosoknak, a fogorvosoknak és az önkéntes polgárőröknek juttatja el. A továbbiakat pedig az önkormányzati intézményrendszerben dolgozók kapják.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!