2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Márki-Zay Péter elsütött egy melegviccet - Videó!

Márki-Zay Péter vasárnapi budapesti fórumán elsütött egy melegviccet. A baloldal jelöltje korábban egy olyan videót tett közzé, amelyet végül az LMBTQ-szervezetek tiltakozása miatt kellett leszednie oldaláról. De a kormányfőaspiráns más kisebbségekkel kapcsolatos kijelentései is kiverték a biztosítékot.

  • Márki-Zay Péter elsütött egy melegviccet - Videó!

– Kampányunk egyik meleg tagja, amikor azt mondták, hogy „…egy meleg kézfogást”, erre azt mondta, hogy „akkor jövök” – mesélte Márki-Zay Péter vasárnap, egy XVI. kerületi lakossági fórumon, ahol Vajda Zoltán helyi összellenzéki jelölttel közösen korteskedtek. A társaság nagy hahotára fakadt a melegvicc hallatán – írja a Ripost.

Márki-Zay Péter korábban több ormótlan viccet is elsütött szereplései alkalmával. A szövegek szereplője jellemzően az amerikai fekete közösség tagjai, akiket Márki-Zay következetesen „négereknek” nevez, ami az USA-ban a rasszizmussal egyenlő.

– Milyen érzés vaknak lenni? – kérdezte a riporter a jelölt által elmesélt viccben Steve Wondertől. – Még mindig jobb, mintha néger lennék – mondta el a csattanót Márki-Zay. (Ebben az esetben a vak embereken is gúnyolódik, tegyük hozzá.)

De hallgatóságának egyszer arról is mesélt, hogy miben hasonlít Trianon és Michael Jackson. A jelölt néhány ilyen otromba viccét az alábbi összeállításban szedtük össze.

Márki-Zay Pétert már többször azon kapták, hogy gyűlöletkeltésre alkalmas szavakkal illette egy-egy kisebbség tagjait. A baloldal jelöltje magára haragította az LMBTQ-lobbit is, amikor egy gusztustalan videót tett ki a Facebook-oldalára, amelyben az általa vizionált „fideszes melegeket” kritizálta. A videó annyira ízléstelen volt, hogy végül a hazai LMBTQ-szervezetek tiltakozása közepette kellett levennie az oldaláról.

Többször is értekezett a hazai zsidóságról, egyszer például arra kérte őket, hogy egy időközi választáson szavazzanak a baloldal antiszemita jelöltjére, Bíró Lászlóra.

Márki-Zay Péter kijelentései közül is talán azok a legvisszatetszőbbek, amikor a „fogyatékos„ kifejezéssel próbálta sértegetni politikai ellenfeleit. Ezt videóiban többször is megtette az elmúlt években, többek között a „fideszes propagandistákat” és a hódmezővásárhelyi ellenzékét nevezte így. A fogyatékos szót rendszeresen sértésként használja.

A „fogyatékos„ kifejezés szitokszóként való használata nemcsak döbbenetet és tiltakozást váltott ki, egy kerekesszékes asszony Márki-Zay orosházi fórumán számon is kérte a jelöltet. – Alázod a rokkant embereket meg az öregeket? – kérdezte – írja a Ripost.

Elindult a Ripost alkalmazása! MZP beszól!

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje előszeretettel sérteget különböző társadalmi csoportokat, ami ugyan egyáltalán nem vicces, de a Ripost most mégis a dolog humoros oldalát (is) meg akarta fogni, ezért jött létre az „MZP beszól!” nevű alkalmazás, ahol Te irányíthatod, hogy Márki-Zay Péter kit sértsen vérig legközelebb.

 

Az alkalmazást Ide kattintva éred el.

Link: https://mzpbeszol.ripost.hu/

Metropol/Ripost

Fotó: AFP/JOHN THYS

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!