2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Marad a kijárási korlátozás szilveszterkor, betiltják a tűzijátékok árúsítását is

Marad a kijárási korlátozás Szilveszterkor, sőt idén betiltják a tűzijátékok árusítását is a járvány helyzet miatt - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely azt mondta: a kormány célja, hogy az oltóanyagot szervezetten és gyorsan biztosítsák a lakosság számára. Holnaptól a nyugdíjasok levélben jelentkezhetnek az oltásért, a családokért felelős tárca nélküli miniszter pedig a vásárlási idősáv felfüggesztését javasolja.

  • Marad a kijárási korlátozás szilveszterkor, betiltják a tűzijátékok árúsítását is

Az idei évben a szilveszteri összejövetelek mellett a tűzijátékok is elmaradnak: a kormány betiltja a petárdák és a tűzijátékok árusítását - jelentette be a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely kijelentette: mindent meg kell tenni a járvány lassítása érdekében, a szilveszteri rendezvények miatt pedig több hétnyi járványügyi védekezés menne kárba. A tárcavezető hangsúlyozta, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar lakosság minél előbb oltóanyaghoz jusson, ez akár már pár héten belül megvalósulhat.

A miniszter hozzátette: az állam elkötelezett abban, hogy az oltóanyagot szervezetten és gyorsan biztosítsa a lakosság számára, ezért működteti az állam a vakcinainfót is, hogy felmérje az igényeket. Hozzátette, fontos, hogy az egészségügyi védekezőképesség megmaradjon, az oltási terv szerint először az egészségügyi dolgozók kapnak majd a vakcinából.

 

Az időseknek péntektől először Budapesten, majd vidéken kézbesítik az országos tiszti főorvos levelét, amelyben a 60 év felettiek jelentkezhetnek az oltásra. A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az Operatív Törzs tájékoztatóján azt mondta: a levelek postázása több hétig is eltarthat, de év végéig mindenki kézhez kapja.

Eközben az idősek vásárlási idősávjának felfüggesztését javasolja a családokért felelős tárca nélküli miniszter, miután egyeztetett az Idősek Tanácsának tagjaival. Novák Katalin arról számolt be, hogy bár az idősek örültek a lehetőségnek, de az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tömeg az üzletekben, és egyre több a feszültség a korosztályok között.

Novák Katalin hozzátette, a javaslatot továbbította a miniszterelnöknek.

 

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot az Európai Bíróság ítélete?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!