2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Belföld

Már egész alakos szobor is őrzi Horn Gyula emlékét

Felavatták Horn Gyula egykori miniszterelnök egész alakos szobrát a XIII. kerületben. A rendezvényen több szocialista politikus is részt vett, és ott volt Horn Gyula özvegye is. Ez a harmadik szobor, amit a szocialista politikus tiszteletére avattak párttársai.

A Magyar Szocialista Párt korábbi elnökei – Mesterházy Attila, Kovács László, Hiller István – is elmentek Horn Gyula szobrának avatására a XIII. kerületi Gyermek téri parkba. Szintén megjelent a párt jövendőbeli elnöke, Tóbiás József. A politikusok mellett pedig ott volt Horn Gyula özvegye és családja is.

A XIII. kerület szocialista polgármestere ünnepi beszédében azt mondta: Horn Gyula hétgyermekes munkáscsalád szegényes körülményei közül indult el és küzdötte fel magát a miniszterelnöki pozícióig. Tóth József hangsúlyozta: Horn Gyula egész életében egyenes, bátor, büszke baloldali volt.Horn Gyula sem tagadta soha, hogy 1956-ban tagja volt a forradalom leverésében részt vevő karhatalomnak. Az európai szociáldemokraták volt frakcióvezetője szerint ez emberi nagyságát nem csorbítja. Horn Gyulának tavaly már Marcaliban és az MSZP budapesti székházában emléket állítottak, de a 81 éves korában tavaly elhunyt miniszterelnöknek ez az első egész alakos szobra az országban.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!