2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

LMP: Újra kellene iparosítani Európát

Az LMP szerint újra kellene iparosítani Európát, amellyel kezelni lehetne a munkanélküliséget.

Szél Bernadett, a párt társelnöke szerint Magyarországon az ifjúsági munkanélküliség az egyik legfőbb probléma. A statisztikára hivatkozva azt mondta, hogy az elmúlt három évben 3 százalékkal nőtt a fiatal munkanélküliek száma. Szél Bernadett szerint ezért a kormány a felelős, mert a közoktatásból és a munkaügyi rendszerből kivonja a pénzt. Az LMP – a többi között – a felsőoktatás és a szakképzés átalakításával, a fiatalok munkahelyhez közeli lakhatásának támogatásával és a fiatal vállalkozók felkarolásával segítene rajtuk.

– Mi azt is javasoltuk, hogy legyen egy inkubátorház-rendszer vagy egy program kifejezetten a vállalkozást indítani szándékozó fiatalok részére, ott anyagi és szakmai segítséget is kell, hogy kapjanak a fiatalok. Gyakorlatilag ez is egy megoldás lenne – mi ezt is javasoltuk –, hogy egy évig egy ilyen védőernyő alatt tudjanak ezek a vállalkozások fejlődni, kifejezetten a fiataloknak a vállalkozásairól van szó. Azt gondoljuk, hogy minden egyes magyar forint, amibe befektet a magyar állam, az kamatostul megtérül – vélekedett Szél Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart a közel-keleti háborús konfliktus eszkalációjától?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!