2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Lezárt akta: Vádemelési javaslat a baltás ellen

A Pest megyei vizsgálók befejezték a nyomozást egy tavaly áprilisi, Diósdon elkövetett kettős emberölés ügyében.

  • Lezárt akta: Vádemelési javaslat a baltás ellen

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2020. április 24-én 1 óra 30 perc körül érkezett bejelentés a rendőrségre. A telefonáló közölte, hogy baltával végzett ismerőseivel. A kiérkező járőrök a helyszínen elfogták, majd előállították Z. Józsefet. A 65 és a 49 éves sértetten már nem tudtak segíteni.

Z. Józsefet 2020 januárjában fogadta be sajnálatból a ház tulajdonosa. A 49 éves férfi, 65 éves ismerőse és Z. József italozó életmódot folytattak, az egy fedél alatt élést gyakran tarkították veszekedések. Az akkor 18 éves Z. József haragudott az őt - állítása szerint - korábban bántalmazó ismerőseire, ezért 2020. április 24-én éjjel magához vett egy 17 cm élhosszúságú fejszét. Felébresztette a már alvó házigazdát, majd 4-5 ütést mért a fejére és a nyakára, valamint csonkolta a jobb karját. Ezután átment a másik szobába, felkeltette a 65 éves lakótársat, majd 4-5 fejszecsapással megütötte. Mindkét áldozat a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe.

Tettét követően Z. József elsétált a közeli benzinkútra, alkoholt, csokoládét és energiaitalt vásárolt, majd visszament a házhoz. Onnan hívta a központi segélyhívó számot és bejelentette, hogy baltával halálra verte két lakótársát. A riasztott rendőri egységek a helyszínen elfogták.

Kihallgatásán vallomást nem tett.

A gyanúsított bántalmazására vonatkozó állítását az elvégzett orvosi vizsgálat nem támasztotta alá, testén bántalmazásból származó külsérelmi nyomokat, elváltozásokat nem fedeztek fel. A kirendelt orvosszakértő véleménye szerint Z. József beszámítható, magatartására rossz személyiségfejlődés és antiszociális magatartás jellemző, bosszú által vezérelt cselekménye direkt, sivár és előre megtervezett volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő Z. Józseffel szemben a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!