2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Lezárásokra, módosított járatokra kell számítani nemzeti ünnepünk rendezvényei miatt + videó

Jelentősen változik a közlekedés a fővárosban március 15-én. Több hídat lezárnak, változik a BKK menetrendje, de a vonatok sem a megszokott menetrend szerint járnak majd.

  • Lezárásokra, módosított járatokra kell számítani  nemzeti ünnepünk rendezvényei miatt + videó

Rebbenszki Gergő, munkatárs, BKK INFO: "Március 15-én pénteken lezárják az Erzsébet hidat a Szabadsajtó Kossuth Lajos útvonalat 6 órától szombaton hajnali 3 óráig. 7 órától lezárásra kell készülni a rákóczi úton az astória és a Blaha Lujza tér között. ezárják 8 órától 21 óráig az Andrássy utat a Bajcsy Zsilinszky út Nagymező utca között déltől 20 óráig a szabadság hidat. Lezárják pénteken hajnaltól délutánig pontosan 16.30 percig A múzeum körutat a Múzeum utcát a Bródy Sándor utca egy szakaszát valamint 10 és 12 óra között a Kálvin teret és az Astóriát."

A Bkk járatok március 15-én ünnepi menetrend szerint közlekednek. A vonatok menetrendje is megváltozik.

Váczi Viktor MÁVINFORM sajtóügyeletes: "Csütörtökön a pénteki napra, pénteken a szombati napra, szombaton az ünnepnapra, vasárnap pedig a megszokott vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Volánbusz járatainál pedig csütörtökön a hét utolsó munkanapjára és tanítási napjára március 15-én pénteken a munkaszüneti napra 16-án szombaton a szabadnapra 17-én vasárnap pedig a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek a volánbusz helyi és helyközi autóbuszai."

A MÁV-csoport tájékoztatása szerint az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről érdemes már most tájékozódni, és minél előbb megváltani a menetjegyeket, akár az automatákból, vagy aki teheti, vegye meg a jegyet online.

Az állami megemlékezés egyik legfontosabb része Orbán Viktor miniszterelnök beszéde lesz a Nemzeti Múzeumnál. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, az előrejelzések szerint az időjárás nem fogja megzavarni a méltó megemlékezést.

Gaál Áron meteorológus, Országos Meteorológiai Szolgálat: "Pénteken az ország legnagyobb részén ismét több órás napsütés valószínű a megnövekvő felhőzetből az ország keleti részén van esély egy-egy futó zápor kialakulására viszont az ország nagyobbik felén nem várható csapadék és a szél is nagyrészt mérsékelt marad szóval olyan kellemes tavaszi időjárásra számíthatunk 15 fok körüli legmagasabb felmelegedéssel."

Hozzátette, a hétvége azonban tartogathat meglepetéseket, hiszen szombaton már borult időre kell számítani. Vasárnap viszont ismét a napsütésé lesz a főszerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!