2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Letartóztatásban marad az élettársát folyamatosan bántalmazó férfi

A Szegedi Ítélőtábla az ügyészség indítványával egyezően helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék elsőfokú végzését annak az újszászi férfinak az ügyében, akit az ügyészség különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a kísérletével, továbbá kapcsolati erőszak bűntettével valamint zaklatás bűntettével vádol.

  • Letartóztatásban marad az élettársát folyamatosan bántalmazó férfi

A vádirati tényállás szerint a férfi és az élettársa között gyakoriak voltak a veszekedések, melyek során a férfi többször bántalmazta a sértettet és megfenyegette azzal, hogy rágyújtja a házat.

2020. október 4-én a sértett az ismételt bántalmazás elől az újszászi lakóházából a szomszédba menekült, majd megkérte a szomszédját, hogy a biztonság kedvéért töltse a lakóházában az éjszakát.

Ezt követően a sértett és a szomszédja az esti órákban átment a sértett lakóházába, ahol a sértett elaludt, míg a szomszédja tv-t nézett. A sértett volt élettársa ezalatt megjelent az ingatlannál, a lakás melléképületének a tetőszerkezetét meggyújtotta, ahol a tűz rövid idő alatt átterjedt a főépület tetőszerkezetére is. A sértett szomszédja észlelte a tüzet, felébresztette a sértettet, így még időben sikerült elhagyniuk a lángoló épületet, amelyben a tűz okozásával másfél millió forint kár keletkezett.

A Szolnoki Törvényszék a vádemelést követően a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig fenntartotta. A végzés ellen a férfi védője jelentett be fellebbezést a végzés hatályon kívül helyezése, másodlagosan a férfi bűnügyi felügyeletének elrendelése érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a védő fellebbezését nem tartotta alaposnak és az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A Szegedi Ítélőtábla a másodfokú határozatában a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyezően arra a következtetésre jutott, hogy a férfi vonatkozásában a büntetőeljárás céljai továbbra is kizárólag a letartóztatás fenntartásával érhetők el, ezért az elsőfokú végzést helybenhagyta.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!