2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Lerománcigányozták a fideszes jelöltet

Eldurvult az önkormányzati kampány Csepelen. Több fórumozó fenyegető üzeneteket küldött a kerület vezetőinek, a fideszes polgármesterjelöltet, a nagyváradi születésű Borbély Lénárdot román cigánynak nevezték. Németh Szilárd jelenlegi polgármester szerint baloldali aktivisták írhatták a leveleket, a Csepeli Munkásotthon számítógépeiről.

„Meg ne lássalak az utcán, mert eláslak ott helyben élve” – ezt üzente a csepeli alpolgármesternek, Ábel Attilának egy fórumozó a Csepel.infó oldalon. Megfenyegették a fideszes városvezetés többi tagját is, Borbély Lénárd alpolgármestert román cigánynak nevezték, Németh Szilárd kerületvezetőről pedig azt írták: rágyújtotta kislányára a házukat.

Németh felszólította Horváth Gyulát
Németh Szilárd csepeli polgármester arra szólította fel a balliberálisok polgármesterjelöltjét, Horváth Gyulát, hogy hagyjon fel a szélsőséges, uszító kampányával, és inkább írjon programot magának. Ha kell, ehhez Némethék még a szakembereket is biztosítják az ellenzéki politikusnak.

„A polgármesterjelöltünk, Borbély Lénárd nagyváradi születésű, személyesen őt lerománcigányozták. Elképesztő az a gyűlöletkeltés, amit a baloldalon művelnek” – fogalmazott Németh Szilárd.

Németh azt mondja, a Csepeli Munkásotthonból érkeztek a fenyegető üzenetek. A polgármester szerint a fórumozók arról az egyedi hálózati azonosítóról írtak, amelyről korábban Horváth Gyula, a baloldal közös polgármesterjelöltje is.

A korábban szocialista, most a Demokratikus Koalíció színeiben induló Horváth Gyula azt állította, hogy a Hír TV-től hallott először a rágalmazó üzenetekről, és elhatárolódik tőlük. A baloldal közös jelöltje szerint a választási kampányok gyakori velejárója a sértegetés.

A 21. kerületi fideszes városvezetők egyelőre nem tesznek feljelentést az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!