2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Belföld

Lendvai Ildikó az MSZP-elnökségéről: Nagy hülye voltam, hogy elvállaltam

Ezzel a döntésével szerinte „azt a kárt sikerült elkerülni, hogy ne essen szét és szűnjön meg a párt”.

  • Lendvai Ildikó az MSZP-elnökségéről: Nagy hülye voltam, hogy elvállaltam

„Tény, elég pocsék helyzetben van az egész ellenzék és azon belül az MSZP, de baloldalnak lennie kell. Ezért inkább úgy fogom fel: innen szép nyerni, vagy legalább talpra állni” – fogalmazott a Blikknek adott interjújában Lendvai Ildikó, az MSZP egyik alapítója, volt elnöke és frakcióvezetője.

Lendvai Ildikó az áprilisi választási eredményről azt mondta, mellbevágta a Fidesz kétharmados győzelme, de igazán nem ez ütötte szíven. „Amikor megpillantottam, hogy Márki-Zay Péter egyedül megy a sajtótájékoztatóra, majd néhány párt rögtön elkezdte egyedül őt hibáztatni. Veszíteni lehet, de rossz ízléssel, ellenszenvesen viselkedni a politikában is tilos” – mondta, utalva arra, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök, valamint Jakab Péter, a Jobbik egykori elnöke egy órával a választási eredmények kihirdetése után egy személyben Márki-Zay Pétert nevezték meg, mint felelőst a választási eredményeket illetően.

Lendvai saját bevallása szerint belebolondult volna a nyugodt nyugdíjas évekbe, ezért nem szemléli távolról az MSZP folyamatait és jár be a Villányi úti pártközpontba heti, kétheti rendszerességgel. 2009.esm egyéves MSZP-elnöki tevékenységéről azt mondja: 

Nem mondom, hogy nagy tülekedés volt ezért a posztért. Utólag nézve, valószínűleg nagy hülye voltam, hogy elvállaltam.

Pontosan tudta mindenki, én is, hogy választási diadalunk nem lesz 2010-ben. Azt a kárt sikerült elkerülni, hogy ne essen szét és szűnjön meg a párt, a kétharmadot viszont nem tudtuk megakadályozni. Dehát, bukni is meg kell tanulni, az is hasznos tapasztalat egy politikus számára”.

Az interjúban felmerül, hogy a leggyakoribb kifejezés, amire rákeresnek az emberek az interneten a személye kapcsán az a plasztika, amire Lendvai Ildikó ezt válaszolja: „Fogjuk fel ezt bóknak. Persze, néha bosszant, amikor ilyen baromságok jelennek meg. Ez azért van, mert a legtöbb ember a televízióban lát. Inkább az ATV sminkeseinek elismerése ez, mintsem az én adottságaimé. Itt ül velem szemben, az összes ráncomat látja”.

Blikk alapján Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Folytatódik a kánikula

Folytatódik a kánikula

Szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!