2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Leleplezett szocialisták: tanúként hallgatták ki a volt főszerkesztőt

Tanúként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Németh Gábort, az Egyenlítő blog volt főszerkesztőjét. A szocialistákhoz közel álló újságíró nemrég az Auchan és a szocialisták kapcsolatáról írt, de megemlített egy mobilárnyékoló készüléket is, amellyel állítólag kezelni próbálták a százmillióit külföldön parkoltató Simon Gábor körül kirobbant botrányt. A Magyar Nemzet már korábban arról írt, hogy a francia hipermarkettől származhatnak a volt MSZP-elnökhelyettes eltitkolt százmilliói.

Az egykori pestszentlőrinci Pakura-tavak helyén valaha kavicsbánya volt, a gödrökben a szocializmus idején kőolajszármazékot tároltak. A területet kármentesíteni kellett, miután 2001-ben a XVIII. kerületi önkormányzat eladta azt az Auchan hipermarketláncnak. A Magyar Nemzet már áprilisban arról írt, hogy a 950 milliós kármentesítési munkálatokból származhatnak a kerület volt országgyűlési képviselőjének, Simon Gábornak az eltitkolt százmilliói. „Simon Gábor, úgy hogy semmiféle nexus nem volt közöttünk, megkeresett azzal, hogy szeretné, hogyha nem foglalkoznánk az Auchan körüli semmilyen fogyasztóvédelmi problémával, mert ez ártana az MSZP politikai érdekeinek, illetve az ő kampányának” – ezt állítja az MSZP-hez közel álló Egyenlítő blog volt főszerkesztője. Németh Gábor az utóbbi időben több, a szocialisták számára kínos ügyet is nyilvánosságra hozott, miután állítása szerint az MSZP ellopta tőle a blogoldalát. A férfit tanúként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség a Simon-ügyben. Az újságírót arról a mobilárnyékoló készülékről is kérdezték, amit a Simon-ügy kirobbanásakor kellett Érdre vinne. „Egy másik Simonnak, Simon Dénesnek az MSZP részéről, kivittem Érdre egy telefonárnyékoló készüléket a Simon-ügy kirobbanásakor. Ezt ugyanúgy mondtam el, ahogy a blogon leírtam, a valóságnak megfelelően” – tette hozzá Németh Gábor.

További részleteket Németh Gábor nem mondott, ahogyan a főügyészség szóvivője sem. „Arra vonatkozóan, hogy a tanúhoz milyen kérdéseket intézett az ügyészség, illetve hogy azokra Németh Gábor milyen válaszokat adott, a nyomozás érdekeire nem nyilatkozunk” – közölte Nagy Andrea.

Nemcsak a Simon-ügyről hozott nyilvánosságra részleteket az egykori főszerkesztő. Németh Gábor szerint például a szocialista Velez Árpád 2010-ben arra próbálta rávenni, hogy készítsen titkos felvételeket Lévai Anikóról, Orbán Viktor miniszterelnök feleségéről. Velez 2012 és 2014 között az MSZP pártigazgatója és Mesterházy Attila bizalmasa volt. A pártelnök májusi bukása után azonban még posztján maradt. Néhány nappal az után, hogy Németh Gábor nyilvánosságra hozta az ügyet, Velez Árpád mégis lemondott. Távozását hivatalosan azzal indokolta, hogy párttársai úgy gondolják, hogy ő akadályozza, hogy az új pártelnök, Tóbiás József megvalósítsa saját irányvonalát.


Gyurcsány Ferenc, aki korábban szintén több kellemetlen információt osztott meg a nyilvánossággal volt pártjáról, tagadta, hogy tudott volna Lévai Anikó megfigyeléséről. „Nem ismerek ilyen híresztelést. Nem tudok szerintem butaságnak tűnő híreket kommentálni Önnek” – mondta a Hír TV riporterének a volt miniszterelnök.

Simon Gábor ügyében a nyomozás határideje november 14-éig, házi őrizete pedig október 12-éig szól, szükség esetén azonban mindkét határidő meghosszabbítható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!