2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Lejárnak a járvány elleni intézkedések, de a kormány megtalálta a megoldást

2020. március 25., szerda 18:55

Pénteken és hétfőn több veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabály lejár az ellenzék együttműködése híján, de mint arról Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Magyarország élőben című műsorunkban beszámolt, a kormány megtalálta a megoldást, amit pedig csütörtökön a délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fog ismertetni.

Pénteken és hétfőn több veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabály lejár. Holnap estig jogi megoldást kell találni, annak megakadályozására, hogy román vendégmunkások tízezrei rázúduljanak az osztrák-magyar határra, vissza kelljen kinyitni az iskolákat, újra fizetni kelljen a törlesztőket.

Szerda délelőtt európai uniós, illetve délután kormányülés is volt, illetve kezdődik a koronavírus elleni védekezésért létrehozott akciócsoportok ülése – hívta fel rá a figyelmet Kovács Zoltán. Itt – az államtitkár közlése szerint – áttekintették és áttekintik jogi megoldásokat. A politikus kiemelte,

a magyar baloldali ellenzék gyakorlatilag megtagadta az együttműködést a koronavírus elleni védekezésben.

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy a magyar alkotmányosság keretein belül lesz-e jogi lehetőség Kovács Zoltán elmondta, a magyar alkotmányosság nagyon jól definiált és egy olyan új alaptörvény van, ami minden olyan esetet és keretet rögzített, amelyben intézkedéseket lehet hozni.

Egy dolog kiderült, a baloldali ellenzékre nem lehet számítani a vírus elleni védekezésben, felelőtlenséget mutattak, akkor, amikor az összefogásnak lett volna ideje

– tette hozzá.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, a kormány megtalálta a megoldásokat és Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón 10 órától elmondja, hogy miként lehet áthidalni azt az időszakot, amíg a törvényi felhatalmazása a kormánynak a különleges jogrend folytatására, illetve a védekezés hatékony folytatására meglesz.

Teljes beszélgetés:

 

HírTV

KAPCSOLÓDÓ:

Orbán Viktor az akciócsoportok késő esti megbeszélésén vesz részt

Kovács Zoltán: A fake news elleni küzdelem csak akkor fontos az EBESZ-nek, ha a jobboldal van hatalmon