2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:40

Belföld

Leizzasztotta a nézőket a hajmeresztő szabadulómutatvány

Lógott már kényszerzubbonyban fejjel lefelé lángoló kötélen, húzták át hajó alatt a Balatonban és szabadult ki felrobbanó autóból – Németh Gábor ezúttal azonban minden eddigi mutatványán túltett.

  • Leizzasztotta a nézőket a hajmeresztő szabadulómutatvány

Nem mindennapi szabadulómutatványnak lehettek tanúi, akik április 20-án kilátogattak az XXL Monster Truck Show-ra. Németh Gábor bűvész ugyanis olyan mutatvánnyal kápráztatta el a nézőket, amely a világon talán egyedülálló. A szabadulóművész hátrabilincselt karjait ugyanis két hatalmas Monster Truckhoz rögzítették, Gábornak pedig mindössze 15 másodperce volt, hogy kiszabadítsa magát fogságából, mielőtt az óriási járművek kettétépik. Aki pedig azt gondolta, hogy ez csak illúzió, a helyszínen győződhetett meg a bilincs, a kötelek és a gigajárgányok valódiságáról. Nem csoda, hogy a nézők között szinte vágni lehetett a feszültséget. Az életveszélyes mutatványra azonban Gábor évekig készült: a tervezés és a csapatmunka mellett akrobatikus edzésekkel hozta formába magát.

„Egy ilyen mutatványnak a logisztikai szervezése egy hónap, amit egy ötfős, összeszokott csapattal végzünk, ám ez csak a konkrét esemény szervezése. Ennek a szabadulásnak az ötlete már évekkel ezelőtt megfogalmazódott a fejemben, és szinte folyamatosan tökéletesítettem. Kipróbáltam a bilincseket, átgondoltam a technikai részét, hogy milyen kötél legyen a kezemen. Ahhoz, hogy egy ekkora volumenű produkció tökéletes és hiteles legyen, és én se sérüljek meg, mindent pontosan meg kell tervezni előre” - mondta el a felkészüléssel kapcsolatban Németh Gábor. 

Nem várt fordulatok a mutatvány közben

A bűvész arra is kitért, hogy a helyszínen mindig előfordulhatnak olyan nehézségek, amelyekre előre nem lehet számítani. Például a szabadulás napján mind a négy évszakot átélhették, a jégeső után a tikkasztó napsütés következett. Vagy aznap derült ki, hogy kisebb a helyszín, mint amire terveztek, így az eredetileg tervezett 20 helyett 15 másodperc alatt kellett kiszabadulnia Gábornak, így még inkább a torkában dobogott a szíve. Egy apró hiba sem fért volna bele a rövid időkeretbe.

„A produkció közben is folyamatosan készenlétben kell lennem fejben, az akrobatikus edzések pedig abban is segítenek, hogy gyorsan tudjak reagálni. Előfordult például, hogy a tiltás ellenére egy kisgyerek bejutott a trambulin mögé, én pedig még a levegőben észrevettem, és úgy kellett irányítanom a szaltómat, hogy még véletlenül se sérülhessen meg a kisgyerek” - tette hozzá a bűvész.

Németh Gábor már most dolgozik a következő szabadulásán, amiről egyelőre nem árult el részleteket, ahogy sejtelmesen fogalmazott, ezúttal egy filmben látott bűvésztrükköt fog végrehajtani a valóságban. A bűvészt nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is ismerik és elismerik, így dolgozott már a világ minden táján, Milánótól Cipruson át Dubajig, de hónapokig volt az egyik legnagyobb hajózási cég, a Carneval Cruise Line állandó előadója, mindemellett pedig a Milánói Világkiállítás hivatalos bűvésze is. Itthon saját gyártású, egész estés színházi bűvészműsoraival (Freakency, K.A.M.U., Szeánsz és Paradox) havi rendszerességgel lép a közönség elé. Bűvészshow-i Magyarországon egyedi módon, színházi elemekkel ötvözik a klasszikus és extrém bűvészetet, különleges, egyedi élményt nyújtva a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!