2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Légfegyverrel támadt édesanyjára egy jobbikos

Légfegyverrel támadt édesanyjára Karcagon egy helyi jobbikos. A férfi évek óta pszichiátriai kezelés alatt áll, házukban több fegyvert is lefoglalt a rendőrség. Négy hónappal ezelőtt egy riasztópisztollyal lőtt rá egy roma ismerősére, a párt azonban nem zárta ki a szervezetből, magatartását sem tartja kirívónak.

A rendőrök bilincsben vezették el Karcagon az egyik helyi jobbikost , miután édesanyjára ráfogta a légfegyvert.

A 25 éves fiatalember tavaly novemberben gázpisztollyal lőtt rá egy ismerősére a nyílt utcán. „Volt már egy hasonló ilyen története, akkor egy cigány fiatalemberrel került összeütközésbe” – meséli Andrási András, a Jobbik karcagi elnöke.  A fegyverekhez való vonzalmát és politikai hovatartozását büszkén vállalja az egyik közösségi oldalon is. „Az, hogy radikális környezetben van és radikális hatások érik, nyilván befolyásolták valamilyen szinten” – tette hozzá az elnök. A helyi Jobbik még nem döntötte el, hogy kizárják-e a szervezetből.

A fiatalembernek van fegyvertartási engedélye, tette nem minősül bűncselekménynek. „Fölmerülhet a rendzavarás szabálysértése, másodsorban pedig a légfegyverrel vonatkozó szabályok használatának a megsértése” – mondta Pataky Tibor ügyvéd.

A rendőrség 72 órára ideiglenes távoltartást rendelt el, amelyet a családtagok meghosszabbíttathatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!