2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Lázár Tarlósról: Mi túlzottan hasonlítunk egymásra

Túlságosan hasonlítanak egymásra – ezzel magyarázza Lázár János, hogy az elmúlt napokban többször is a sajtóban üzengettek egymásnak Tarlós Istvánnal. A főpolgármester nem szeretne lemondani a budapesti nagyberuházásokról, a kancelláriaminiszter azonban azt mondja: a brüsszeli előírások miatt egyes fejlesztésekre nem különíthető el uniós pénz.

Nagy lépés a főpolgármesternek, és nagy lépés lenne Budapestnek is, ha a főváros vezetése az új ciklusban elkezdhetné a többi között a Lánchíd rekonstrukcióját vagy folytathatná a 3-as metró felújítását. A beruházások ünnepélyes szalagátvágására még várni kell, azt ugyanis nem tudni, ezekre mennyi uniós pénzt költhet a főváros. Sajtóhírek szerint ugyanis Lázár János kancelláriaminiszter több fővárosi fejlesztést is leállítana arra hivatkozva, hogy a brüsszeli előírások miatt azokra nem adható uniós pénz. „Amikor uniós pénzért küzdök a kormánnyal, egyszer csak olvasok egy hosszú levezetést, hogy ha ezt uniós pénzből finanszíroznánk, akkor ez ennyit, annyit vinne el az adott rendelkezésre álló keretből. Ezért ez sem jó. Azt tudom mondani, kedves barátaim, hogy talán nem kellett volna egy ilyen metrót ilyen állapotban itt hagyni, másrészt ingyen nem csinálja meg senki” – mondta Tarlós István.


Lázár János korábban azt üzente a főpolgármesternek, küzdjön többet Brüsszelben a budapestiek érdekeiért, Tarlós szerint ezt például a dugódíj esetében meg is tették. „Amikor van értelme, akkor elmegyünk Brüsszelbe, de ami az uniós támogatási keretek felhasználását illeti, Brüsszelben esetleg politikai lobbizásra mehetnénk, panaszkodni a saját kormányunkra. Az meg nem az én műfajom. Nagyon csodálom, hogy valaki ilyenre biztat engem. Ha a jelenlegi politikai ellenzék lenne kormányon, külföldre akkor sem járnék lobbizni ellenük” – tette hozzá a főpolgármester.

Lázár János a Hír Televízió kérdésére cáfolta, hogy végleg megromlott volna viszonya a főpolgármesterrel. Szerinte nemcsak az elképzelései, hanem a természete is hasonló Tarlós Istvánéhoz. „Én Tarlós István főpolgármester úrnak régóta nagy tisztelője vagyok. Nagyra becsülőm azt a polgármesteri munkát, amit Budapesten kerületi polgármesterként, főpolgármesterként végzett. Különböző habitusú emberek vagyunk, valószínű mi túlzottan hasonlítunk egymásra” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kancelláriaminiszter szerint a 2014 és 2020 között rendelkezésre álló, 34 milliárd eurós fejlesztési keret elosztásakor az unió speciális elvárásainak is meg kell felelni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!