2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Lázár: Hazánk nem ijed meg saját árnyékától

Új korszak kezdődött Magyarország történetében 2010 után – mondta Lázár János Hódmezővásárhelyen.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a következő években Szent István öröksége kettős feladatot ró a magyarok számára: befelé az állam megújítása, kifelé pedig önállóságunk képviselete lesz a kormány feladata. Lázár János hozzátette: a 2010 előtti magyar politika jobban meg akart felelni Brüsszelnek, Berlinnek, Washingtonnak vagy a Nemzetközi Valutaalapnak, mint saját választóinak. Ezért képtelen volt érvényesíteni nemzeti érdekeit, megvédeni polgárait a gyárak bezárásától, a devizahiteles szerződésektől és a jövő eladósításától.

– A szocialista kormányok idején a világ hozzászokott egy félszeg Magyarországhoz. Most kapkodja a levegőt, hogy a korábbi anyámasszony katonája végre öntudatára ébredt. Azonban azt tudjuk mondani szocialista barátainknak és választó polgártársainknak, nem kell berezelni, elvtársak, majd megszokja ezt a világ, megszokja az új, karakán Magyarországot is. Nyugodjon meg mindenki, megmarad a demokrácia, megmarad az Európai Unió és megmarad a piacgazdaság is. Különbség csak abban lesz, hogy a világnak ezentúl egy olyan Magyarországgal lesz dolga, amelyik nem ijed meg a saját árnyékától. Az előítéletes véleményeket pedig lassan, de biztosan felülírják a tények és felülírja az a munka, amellyel újjászervezzük ezt az országot, újjászervezzük a magyar államot, megteremtjük annak végre az önállóságát, és megteremtjük a nagykorúságát – mondta Lázár János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!