2024. 09. 23. Hétfő Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Latorcai Csaba: A gátakon nincs helye pártpolitikának + videó

Aki pártpolitikát folytat és az, aki hazudik az az összefogást károsítja és árt az árvízi védekezésnek – reagált a belügyminiszter-helyettese Magyar Péter vádjaira. A Tisza párt elnöke több alkalommal is az árvíz helyzetet kihasználva támadta a kormányt. Az állításokról azonban hamar kiderült, hogy nincs valóság alapjuk.

  • Latorcai Csaba: A gátakon nincs helye pártpolitikának + videó

„Sem a hadsereg, sem a katasztrófavédelem, sem semmilyen hivatalos szerv nincs itt. Néhány polgárőr dolgozik itt civilekkel.” – legalábbis ezt állította Magyar Péter egyik közösségi oldalán közzétett videóban.

A baloldali politikus az árvízi vészhelyzetet kihasználva támadta a kormányt, azonban hamar kiderült: állításai hamisak voltak.

Arra használja ki a magyarországi árvíz helyzetet, hogy gyakorlatilag egy ilyen PR feladatokat lát el. De nem lepődünk meg semmin, hiszen Magyar Péter azt is mondta, hogy nem fogja átvenni az EP mandátumát aztán mégis átvette azt – mondta Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője. 

A Tisza Párt elnöke közösségi oldalán a köztársasági elnököt is támadta. Azt állította: Sulyok Tamás nem vesz részt az árvízi védekezésben. Az azonban elkerülte a figyelmét, hogy az államfő személyesen ellenőrizte honvédségi egyenruhában az árvízi munkálatokat Neszmélyen. Magyar Péter a posztot azóta törölte közösségi oldaláról.

Nem ez volt az egyetlen bejegyzés, amelyet utólag kozmetikázott Magyar Péter. A Magyar Nemzet világított rá, hogy a Tisza Párt elnöke egy péntek reggeli Facebook-posztjában az árvízvédelemben részt vevő önkéntesek száma miatt előbb azt írta, hogy „megint hazudik a kormány”, majd többszöri módosítás után végül ezt a kijelentést törölte a bejegyzéséből.

Latorcai Csaba belügyminiszter-helyettese hangsúlyozta: a gátakon nincs helye pártpolitikának.

Én úgy gondolom Magyar Péter hazudik. Hazudik általánosságban is és hazudik az árvízi védekezéssel összefüggésben is. Támadja az árvíz védekezésben résztvevőket, támadja a kormányt, támadja a katasztrófavédőket, támadja a vízügyi szakembereket. Mindezeknek az embereknek az önkéntesekkel együtt csak köszönettel tartozunk, amit ezúton is megteszek. Úgy gondolom, hogy a gátakon nincs helye pártpolitikának. Az aki pártpolitikát folytat, az aki hazudik az az összefogást károsítja és ellene hat az árvízi védekezésnek – hangsúlyozta Latorcai Csaba.

Egy ilyen helyzetben egységesen kell fellépnie az országnak - erről már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója beszélt a Vezércikkben.

Ennek azért van egy olyan súlyos oldala is, hogy aki olyan hatást kelt, hogy mondjuk Magyarországon nincsen megszervezve ez a munka, vagy adott esetben nem megfelelő a védekezés, nem megfelelő a fellépés, az az én megítélésem szerint egy közveszély okozás, hiszen olyan hangulatot kelt, olyan közhangulatot kelt ezzel, ami az állampolgárokban azt a bizalmat ássa alá, amire ez a társadalom épül – mondta az NKE kutatója. 

Petri Bernadett kifejtette: nem gondolta, hogy az árvízhelyzetet is képes Magyar Péter politikai csatározássá zülleszteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szúnyoginváziót hozhat az árvíz

Szúnyoginváziót hozhat az árvíz

A nyár végével és az idő lehűlésével szépen lassan elérkezünk a várva várt pillanathoz, amikor elhallgatnak a világ legidegesítőbb lényeinek is titulált rovarok, a szúnyogok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!