2024. 09. 23. Hétfő Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Politico: Féltucat orosz vadászgépet reguláztak meg német NATO-gépek

Túl közel merészkedtek: hat orosz vadászrepülőt fogtak el német NATO-gépek – írta meg a Mandiner. A lap hozzáteszi: komoly figyelmeztetés ez az oroszoknak.

  • Politico: Féltucat orosz vadászgépet reguláztak meg német NATO-gépek

Hat orosz repülőgépet fogtak el NATO-gépek, miközben a Balti-tenger felett repültek az elmúlt két napban – közölte a lett hadsereg közleménye alapján a Politico. Az orosz gépek repülési terv nélkül és kikapcsolt jeladóval haladtak, így azonosították őket pénteken és szombaton, de a lett légteret nem sértették meg. Német Eurofighter vadászgépeket vetettek be az orosz gépek figyelmeztetésére és annak érdekében, hogy elkísérjék őket.

Ez korántsem az első eset, hogy orosz repülőgépek az EU és a NATO légtere felé tévedtek – írja a lap. A hónap elején egy orosz drón zuhant le az ország keleti részén fekvő Rēzekne régióban, miután Fehéroroszországon keresztül repült be. Orosz drónok az elmúlt hónapokban többször is behatoltak román területre, miközben Moszkva továbbra is bombázza a szomszédos ukrajnai Ogyessza régiót.

Közben a kijevi légierő vasárnap közölte, az éjszaka folyamán Ukrajna ellen indított 80 orosz drónból 71-et lelőtt.

A német légierő szombaton ettől függetlenül közölte, hogy öt, a Balti-tenger felett repülő orosz repülőgépet azonosított, és Eurofightereket vetett be kíséretükre.

Forrás: Mandiner

Fotó: APA / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!