2024. 09. 22. Vasárnap Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Háború Ukrajnában

Nógrádi György: A kurszki offenzíva csak a fogolycserék miatt lehet hasznos az ukránoknak + videó

Akkora a társadalmi elégedetlenség Ukrajnában, hogy elképzelhető, tömegek vonulnak az utcára tiltakozásul, sokan úgy gondolják, az is jobb, ha rálőnek, minthogy megfagyjanak a saját házukban.

  • Nógrádi György: A kurszki offenzíva csak a fogolycserék miatt lehet hasznos az ukránoknak + videó

Nógrádi György nagyon kíváncsian várja a brandenburgi tartományi választások eredményeit, miután a szociáldemokrata miniszterelnök bejelentette, ha a pártja, az SPD nem győz, akkor lemond és visszavonul. A legutóbbi felmérés szerint pedig egy százalékponttal vezetett az AfD a szocdemek előtt. 

A biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang podcastadásában az elmúlt egy-két nap fontos hírének nevezte azt is, hogy Finnország azt kéri, Oroszországot zárják ki az ENSZ Biztonsági Tanácsából, de az egyetemi tanár szerint ez lehetetlen követelés. Nógrádi azt is megemlítette, hogy Szaúd-Arábia két feltétellel elismeri Izraelt, ha létrejön a palesztin állam és megoldódik Jeruzsálem sorsa, ezek azonban rövid időn belül nem fognak megtörténni – jelentette ki.

Izrael pedig megkezdte a csapatainak az áttelepítést Gázából északra, a libanoni határ mellé.

Nógrádi megemlítette, hogy az orosz hadsereg létszámát 180 ezer fővel növelték, Ukrajnában pedig bejelentették, hogy létrejött a pilóta nélküli eszközök önálló fegyverneme, az amerikai csapatok elhagyták Nigert.

Érdekes szerb híreket is ismertetett Nógrádi. Közölte, hogy a balkáni ország három feltételt szabott az Európai Unióhoz történő csatlakozáshoz. Nem hajlandó elismerni az egyneműek házasságát, nem hajlandó a koszovói kérdést ebben a formában elfogadni, és nem hajlandó fellépni Oroszországgal és Kínával szemben.

Az orosz-ukrán háborúról azt mondta, rendkívüli események nem történtek, az oroszok haladnak előre Donbaszban, és lassan visszafoglalják a kurszki térségben az ukránok által megszállt területeket. A kurszki offenzívával csak egy dolgot értek el az ukránok, elfogtak sok oroszt, akiket majd fel tudnak használni a hadifogolycserében. Fontosnak nevezte a biztonságpolitikai szakértő, hogy Olaf Scholz előállt és béketervvel és a német kancellár nem egyezik bele, hogy a tőlük kapott rakétákkal orosz mélységi területeket támadjanak az ukránok. Volodimir Zelenszkij pedig az ENSZ közgyűlésén ismerteti a békejavaslatát. 

teljes cikk a Mandineren olvasható.

Fotó: képernyőfotó

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!