2024. 09. 23. Hétfő Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Külföld

Az EU védelmi biztosa szerint készülni kell a háborúra

Fegyverkezésre szólította fel az Európai Unió államait Ursula von der Leyen embere.

  • Az EU védelmi biztosa szerint készülni kell a háborúra

A nyugat-európai országoknak fel kell készülniük egy esetleges orosz támadásra. Erre figyelmeztet az EU következő védelmi biztosa, Andrius Kubilius. Az Európai Unió első védelmi biztosa arra törekszik, hogy a tagállamok kötelezően felhalmozzanak egy minimális mennyiségű lőszert és egyéb katonai felszerelést, mivel szerinte ez a leghatékonyabb módja a fegyveripar felfuttatásának és háborúra való felkészülésnek.

Kubilius, akinek kinevezését az Európai Parlament még az idén jóváhagyhatja, hangsúlyozta, hogy az EU-nak késznek kell lennie egy orosz támadásra az elkövetkező néhány évben.

Kubilius a tervét ahhoz hasonlította, mint amikor az országok földgázkészleteket tartanak fenn, és szükség esetén megosztják azt a szomszédos országokkal. Megjegyezte: 

Miért nincsenek katonai biztonsági kritériumok, amelyek előírják, hogy bizonyos mennyiségű tüzérségi lövedéket és más eszközöket tároljunk?

Ez a javaslat nemcsak a tagállamok biztonságát növeli, hanem a keresletet is állandósítja, ami a védelmi ipar legnagyobb problémája. Az EU tehát megpróbálja növelni a fegyvergyártást, miután Ukrajna a lőszerhiány miatt kénytelen volt korlátozni a tüzérségi támadásokat az orosz offenzívák visszaszorítása során.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többször behatolt egy orosz katonai repülőgép Japán légterébe

Többször behatolt egy orosz katonai repülőgép Japán légterébe

Japán diplomáciai úton határozott tiltakozását fejezte ki Oroszországnak, amiért egy orosz katonai repülőgép három ízben is megsértette a légterét hétfőn - jelentette be sajtótájékoztatóján a japán védelmi miniszter. Tokió szerint 2019 óta először fordult elő ilyen incidens.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!