2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

László Imre összekeverte Mandelát Mengelével

2020. június 29., hétfő 10:58

Náci háborús bűnössel keverte össze a faji megkülönböztetés ellen küzdő Nelson Mandelát László Imre. A DK politikusa a Heti Tv reggeli műsorában éppen azt magyarázta a műsorvezetőnek, hogy miért méltatta Hitlert.

A polgármester azt mondta: a diktátorról elhangzott mondatai éppen azon a vitán hangoztak el, amikor arról döntöttek, hogy elnevezzenek-e utcát Josef Mengele német SS-tisztről, az auschwitzi haláltábor orvosáról. A műsorvezető visszakérdezésére a Gyurcsány-párti politikus azt mondta: nem Mengelére, hanem Nelson Mandelára gondolt. László Imre szerint a két név nagyon hasonlít egymásra.

A főpolgármester továbbra is hallgat

Továbbra sem kommentálja érdemben Karácsony Gergely, hogy az általa támogatott újbudai polgármester Hitlert méltatta. Híradónk levélben kért tájékoztatást arról, mi a főpolgármesteri hivatal álláspontja a DK-s politikus, László Imre botrányos kijelentéséről. A fővárosi Sajtóosztály válaszában mindössze László állásfoglalását küldte tovább. A HírTV-t korábban épp Karácsony Gergely vádolta nácimosdatással, és ezért bojkottálja a csatornát. 

HírTV