2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Lakossági rezsikalkulátor

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak. Európában egyedül a magyar kormány védi erős árkorlátozással a családokat az elszabaduló energiaáraktól. A rezsicsökkentett ár ezután is minden magyar családnak biztosított az átlagfogyasztás szintjéig.

  • Lakossági rezsikalkulátor

Tudni szeretné milyen változásokkal kalkulálhat rezsi költségeiben 2022 augusztus 1-től? Számolja ki Ön is könnyedén az Origo kalkulátorával a 2022. augusztus 1-től 2022. december 31-ig tartó időszakra érvényes árakkal a rezsijét! Az adatok tájékoztató jellegűek és kizárólag a lakossági fogyasztásra vonatkoznak!

Augusztustól tovább él a rezsicsökkentés az átlagfogyasztás szintjéig, afelett pedig egy új tarifát, a lakossági piaci árat vezette be a kormány, hogy a háztartásoknak ne a versenypiaci árat kelljen megfizetni a gáz- és áramszámla esetében. Miután Németh Szilárd csütörtökön Tusnádfürdőn ismertette a részleteket, azok már meg is jelentek a Magyar Közlönyben.

Az új szabályok értelmében az átlagfogyasztás 1729 köbméter/év a gáz esetében, a villamos energia esetében 2523 kWh/év. A rezsicsökkentett ár 36 forint/kWh az áram esetében, a lakossági piaci ár 70,1 forint/kWh. A földgáz esetében a rezsicsökkentett ár az átlagfogyasztásig 102 forint/köbméter, afölött pedig 747 forint/köbméter. 

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy a versenypiaci ár a villany esetében 268,9 forint/kWh, a földgáz esetében pedig 1020 forint köbméterenként.

Az előzetes becslések szerint a háztartások kevesebb mint negyedét érintik majd a rezsicsökkentés kapcsán bejelentett módosítások. Ez az arány várhatóan még tovább csökken majd, hiszen a háztartások, családok jelentős része megpróbál majd tudatosabban fogyasztani, így azok is elérhetik az átlagfogyasztói szintet, akik jelenleg ha csak picivel is, de kicsúsznak belőle

 – nyilatkozta az Origónak csütörtökön Hortay Olivér, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energetikai üzletágának vezetője. A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy a két energiahordozó esetében éves szinten kétmillió forintnál is több marad egy átlagos háztartásnál.

A rezsikalkulátort IDE kattintva találja meg!

 

Origo.hu/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!