2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

L. Simon már nem emlékszik fenyegetőzésére

Letagadta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, hogy megfenyegette volna a Hír TV-t. L. Simon László egy mai rendezvényen már azt állította, hogy nem emlékszik a csütörtöki esetre, és azzal védekezett, hogy a fenyegetőzéséről nem készült felvétel. Csütörtöki sajtótájékoztatóján L. Simon azt mondta riporterünknek, hogy nehéz lesz az élet a Hír Televíziónál, ha továbbra is kényes kérdéseket teszünk fel.

Senki sem nevetett az államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, amikor L. Simon László humorizálni próbált. A fideszes politikus azért haragudott meg a Hír TV riporterére, mert megkérdezte, hogy a múlt héten miért adták át már megint a Várkert Bazárt, miközben a beruházás még – láthatóan – nem készült el.

Riporter: Másodjára nyitották meg, ennek ellenére még építési területen keresztül bukdácsolnak a látogatók. Mikorra lesz tényleg befejezve?
L. Simon László: Nagyjából egy olyan két-háromszáz év, amit jósolok.
Riporter: Ez egy hosszú távú terv, ki fogja finanszírozni?
L. Simon László: Inkább az a kérdés, hogy ki fogja felügyelni és a Hír TV két-háromszáz év múlva lesz-e abban a helyzetben, hogy erről tudósítson.

A Miniszterelnökség államtitkára ráadásul a sajtótájékoztató után kamerán kívül megfenyegette csatornánkat, mondván: ha továbbra is ilyen kérdéseket teszünk fel, akkor „nehéz lesz az élet Hír TV-nél”. Pénteken ezt már letagadta. Egy fertődi rendezvényen azt állította, hogy nem emlékszik az esetre, és azzal védekezett, hogy arról nem készült felvétel.

„Szeretnénk látni azt a felvételt, ahol én megfenyegettem a Hír TV újságíróját, én nem láttam azt a felvételt. Én nem emlékszem arra, hogy azt mondtam volna, hogy önök nem kérdezhetnek tőlem, most is kérdezhetnek” – fogalmazott.


Állítása szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem látta a csütörtöki tudósításunkat beosztottja viselkedéséről. Lázár János pénteken, egy fertődi eseményen munkatársunktól értesült arról, hogy L. Simon László megfenyegette a Hír Televíziót.

Riporter: Kollégája a tegnapi napon említette. hogy nehéz lesz az élet a Hír TV-nél.
Lázár János: Melyik kollégám volt az?
Riporter: L. Simon László.
Lázár János: Ilyeneket mondasz?
L. Simon László: Én nem emlékszem, hogy ilyeneket mondtam volna, de biztos megvan a Hír TV-nek a felvétele, miniszter úr.
Lázár János: Ilyeneket mondasz?
Riporter: Tudósíthat azért Hír TV a jövőben egyébként?
Lázár János: Mi az, hogy tudósíthat-e? Az ország nagyon fontos érdeke, hogy a Hír TV mindenhol ott legyen és mindenről tudósítson.

L. Simon László és Lázár János a fertődi Esterházy-kastélyban többek közt arról beszélt, eljött az ideje, hogy a politikusok vállalják a kockázatot és tisztelegjenek a magyar arisztokrácia előtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!