2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

L. Simon elismerte, de nem úgy értette

Elismerte L. Simon László, de nem úgy értette. A Miniszterelnökség államtitkárát a kötcsei találkozó helyszínén szembesítette a Hír TV riportere a csütörtöki kijelentésével. Akkor a Várkert Bazárról szóló sajtótájékoztató után azt mondta munkatársunknak, hogy nehéz lesz az élet a Hír TV-nél, ha továbbra is kényes kérdéseket teszünk fel. L. Simon pénteken még letagadta a kijelentését, szombaton pedig már azt állítja: baráti aggodalomból mondta ezt, nem fenyegetőzött, csak az újságírói munka nehézségeiről beszélt.

Nem értettek egyet L. Simon László csütörtöki fenyegető kijelentésével a kötcsei polgári piknikre érkező fideszes politikusok.

– Emlékszem arra, amikor a gazdasági politika első lépéseinél 2010–2011-ben a Hír TV-ben olyan kritikus és kemény beszélgetéseken kellett részt vennem, hogy még utána külön a miniszterelnök úr is felhívott, hogy nagyon jól megvédtem a kormány álláspontját. Azt gondolom, ez teljesen természetes. Mindig vannak olyan pillanatok, amikor valamilyen ügyben, akár egy televízió, akár egy másik médium kritikus. Ez teljesen természetes. Ilyenkor az embernek tisztelettudóan kell viselkedni, és meg kell próbálni elmondani az érveit – fogalmazott Rogán Antal.

L. Simon László csütörtökön az után szólt oda a Hír TV riporterének, hogy az megkérdezte, miért adták át másodjára is a Várkert Bazárt, miközben a beruházás még mindig nem készült el. A politikus pénteken letagadta a fenyegetést, és emellett eleinte a szombati piknik előtt is kitartott.

Riporter: Nézzen a szemembe, és mondja meg őszintén, mondott-e olyat, hogy nehéz lesz az élet a Hír TV-nél, ha kemény kérdéseket teszünk föl.
L. Simon László: Nem mondtam ilyet önnek.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára először bocsánatkérést várt a Hír TV-től, később azonban a támadásból védekezésre váltott. „Ez egy baráti aggodalom és nem fenyegetés, uram.” L. Simon végül elismerte, hogy elhangzott az ominózus mondat, de azt állítja: az újságírók lelki világát féltette.

– Mondtam azt, hogy nehéz lesz az élet, de ezt arra értettem – és ezt most is mondom önnek –, hogy sajnos az a fajta kormánykritika, ami megjelenik jelen pillanatban a Hír TV-ben, az sok tisztességes jobboldali újságíróban meghasonláshoz fog vezetni. És ezt fenntartom – közölte az államtitkár.

L. Simonhoz hasonlóan utoljára Gyurcsány Ferenc féltette a Hír TV munkatársait a meghasonlástól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!