2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Kozma: Arra emlékezünk, ami meghatározza az életünket

Kétnapos rendezvényen emlékezik meg a keletnémet menekültek 25 évvel ezelőtti befogadásáról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

1989-ben több száz olyan keletnémet polgár vert sátrat a zugligeti Szent Család-plébánia kertjében, akik nem akartak visszatérni az NDK-ba. A magyar kormány végül szeptember 10-én nyitotta meg a határt Ausztria felé, így szabaddá vált az út Nyugat-Németországba. Magyarország ezen lépése jelentősen hozzájárult a berlini fal leomlásához. Angela Merkel német kancellár videóüzenetben köszönte meg az akkori zugligeti plébános, Kozma Imre atya segítségét.

„Mi ma, a befogadás napján, a 25. évfordulón arra emlékezünk, ami meghatározza a mi gondolkodásunkat, meghatározza mindennapi programjainkat, életünket. Valójában ez a fogalom mindent kifejez: befogadás” – mondta Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!