2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Kövér: Magyarország elkötelezett az éghajlatvédelmi célok megvalósításában

Magyarország elkötelezettségét hangsúlyozta Kövér László házelnök a nemzetközi fenntartható fejlődési, környezetvédelmi és éghajlatvédelmi közös célok kitűzése és megvalósítása érdekében hétfőn, az Országházban tartott magyar-vietnámi jogalkotási szemináriumon.

  • Kövér: Magyarország elkötelezett az éghajlatvédelmi célok megvalósításában

A házelnök az országok jogalkotásának megismerése céljából tartott szemináriumon kijelentette: az éghajlatváltozás elleni fellépés az egész világ egyik legsürgetőbb feladata.

Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ Közgyűlése ebben a hónapban választotta meg elnökének Kőrösi Csabát, aki társelnöke volt az ENSZ-ben a fenntartható fejlődési célokat megszövegező Open Working Group-nak, majd éveken keresztül Áder János államfő munkatársaként tevékenykedett.

"Hazánk klímavédelem terén történő határozott fellépését jól mutatja, hogy az európai uniós országok közül elsőként ratifikáltuk a Párizsi Megállapodást" - idézte fel.

Beszámolt arról is, hogy Magyarország támogatja az Európai Unió által megemelt 2030-as ambíciószintet, azonban nem mindegy, végső soron kik fizetik meg ennek a költségeit.

Említést tett a magyar klímavédelmi törvényről is, amelyben nemzeti szinten 2030-ra legalább 40 százalékos kibocsátáscsökkentési célt tűzött ki az 1990-es szinthez képest, miközben kötelezettséget vállalt arra, hogy 2050-re klímasemlegessé válik. Hozzátette: 2020-ban az 1990-es értéknél már 34 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsátott ki az ország.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki valós vizsgálat nélkül igazolta, hogy egy "beteg" nem szállhat repülőgépre - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!