2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Kövér a szociknak: Szedjék már össze magukat!

Bekiabálásokkal zavartak meg több államtitkári felszólalást baloldali képviselők a parlamentben. Kövér László házelnök emlékeztette a szocialistákat, hogy nem a Fővárosi Nagycirkuszban ülnek, hanem a magyar törvényhozás épületében.

A Jobbik a devizahitelek forintosításról szóló törvény visszavonását követelte. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője úgy fogalmazott, „egy legalizált rablást kíván keresztül vinni a kormányzat”. Az allenzéki honatya a Magyar Nemzeti Bank profitjából egy kártérítési alapot is létrehozna a legnehezebb helyzetben lévő devizaadósoknak. „Amíg a pénzügyi szemetet legalizáló csomagot nem vonják vissza – és kérjük, hogy vonják vissza ezt tárgyalásra és dolgozzanak ki egy rendes csomagot –, addig az érintett civilek kénytelenek lesznek az utcán érvényt szerezni akaratuknak. A Jobbik természetesen már a holnapi napon is csatlakozik az ő demonstrációjukhoz amellett, hogy pénteken egy igen nagyszabású fővárosi demonstráció keretein belül vissza foglaljuk az utcát” – közölte a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában hosszan sorolta a kormány eddigi devizahiteleseket segítő intézkedésit, köztük a végtörlesztést és az árfolyamrögzítést. Répássy Róbert a forintosítás előnyei között az árfolyamkockázat megszüntetését és a törlesztőrészletek csökkentését emelte ki. „Végezetül azért volt szükség a devizahitelek piaci alapon történő forintosítására, mert amennyiben kedvezményes árfolyamon történt volna meg a konverzió, a devizahitelesek nagyságrendileg jobban járnának,
mint a forinthitelesek” – mondta Répássy Róbert parlamenti államtitkár.

Az ellenzéki képviselők többször bekiabálással zavarták meg Tállai Andrást, amikor Tóbiás József MSZP-elnök az újpesti időközi választást értékelő napirend előtti felszólalására reagált. „Nem tudom, hogy baloldali, ellenzéki képviselőtársaim miért gondolják, hogy önöket kisebb önuralommal kell végig hallgatni mint a kormányképviselőit, mégis ez a kormánytöbbségnek sikerült” – reagált a bekiabálásokra Kövér László. A házelnöknek ezt követően ismét helyre kellett utasítani a baloldali képviselőket. „Akinek nem sikerül, Vadai Ágnes képviselő asszony, nyugodtan elhagyhatja a termet, amíg ki nem utasítom addig!” – tette hozzá Kövér László.

A devizahitelek forintosítása mellett állt ki a Fidesz frakcióvezetője is. „A devizahitelesek az eddigiekhez képest 25-30 százalékkal alacsonyabb törlesztőrészleteteket fognak fizetni úgy, hogy ezeket végre a bankok nem változtathatják meg, hiszen több mint 5 évre stabilizáljuk a kamatok és törlesztőrészletek nagyságát, és nem lesz többé árfolyamkockázat sem” – fogalmazott Rogán Antal.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár méltatlannak nevezte, hogy a szocialista képviselők bírálják a kormány devizahiteleseket mentő intézkedéseit. „Önök taszították devizahiteles-adósrabszolgaságba a magyar társadalmat. Semmit nem tettek ellene az elmúlt években, az elmúlt négy évben a második Orbán-kormány volt az, aki hatékonyan fellépett a devizahitelesek megsegítése érdekében” – közölte L. Simon László.

A szocialisták L. Simon Lászlót is félbeszakították a bekiabálásaikkal. „Kérem az MSZP képviselőcsoportjának a tagjait, szedjék már össze magukat! Ez nem a Fővárosi Nagycirkusz, hanem a magyar parlament” – utasította rendre a házelnök ismét az ellenzéket.

L. Simon: Szóval, tisztelt képviselőtársaim!
(Bekiabálás)
L. Simon: Hát ez nem lehet igaz!
(Nevetés)
Kövér: Államtitkár úr, legyen szíves, folytassa a mondanivalóját!
L. Simon: Hát ez nem lehet igaz! Látják, képviselőtársaim, és látják a televíziónézők is, hogy önök milyen méltatlanul viselkednek a Tisztelt Házban.

A fideszes politikus végül felhívta a figyelmet arra, hogy az előző balliberális kormányokkal szemben a második Orbán-kormány rendezte a tanárok bérét a pedagógus-életpályamodell bevezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!