2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Kósa: Nem lesz kizsákmányolás és rabszolgamunka

Hazugság, hogy pihenőnapot akarunk elvenni a munkavállalóktól és, hogy 48 órás munkahetet akarunk bevezetni – mondta Kósa Lajos a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikus hangsúlyozta: a Munka törvénykönyvében foglaltak szerint a munkáltatók változatlanul 250 óra túlmunkát rendelhetnek el, 300 óra és ezen felüli túlórát pedig csak kollektív szerződés alapján.

  • Kósa: Nem lesz kizsákmányolás és rabszolgamunka

A szakszervezetekkel tárgyalt Kósa Lajos a Munka törvénykönyvének módosításáról. A politikus hangsúlyozta: ha változik is a Munka törvénykönyvében maximum egy évben meghatározott munkaidőkeret vagy a jelenlegi 250 órához képest emelkedik a munkaadók által elrendelhető túlórák száma, akkor a részleteket minden esetben kollektív szerződésben kell rögzíteni.

Senkinek nem kell túlóráznia, ha nem akar” – hangsúlyozta a politikus. „Senki nem akar 48 órás munkahetet bevezetni, és pihenőnapot elvenni a munkavállalóktól” – mondta.

A képviselő hozzátette: azon dolgoznak, hogy az európai uniós szabályozásnak megfeleljen az új Munka törvénykönyve. Átnézik az uniós irányelvet és megvizsgálják a környező országok gyakorlatát is, ezek alapján folytatódnak tovább az egyeztetések.

Kutyából nem lesz szalonna

Kósa Lajos Szávay István nőverős ügyéről is beszélt. A jobbikos politikus a Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint azzal hencegett, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az „beszólt neki”. Kósa Lajos szerint az ügy jól mutatja, hogy a Jobbik mindenféle változást színlel.

Politikai blöff

A politikus a CEU-ról is szót ejtett. Szerint politikai blöff, hogy üldözik a Közép-európai Egyetemet. „A CEU törvényesen működik, Budapest pedig jobb város, mint Bécs, ezért az intézménynek nincs miért költöznie” – mondta.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!