2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Korruptnak tartja a magyar gazdákat az MSZP-s képviselő

Korruptnak nevezte a parlamentben a magyar gazdákat Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője. A szocialista politikus a földtörvény mai vitájában azzal vádolta a helyi földbizottságok tagjait, hogy majd csak kenőpénzért döntik el, ki vásárolhat náluk földet. A vidékfejlesztési miniszter az egész magyar gazdatársadalom nevében visszautasította a vádakat. A földtörvényről egyébként a jövő héten szavaz az Országgyűlés.

A ciklus legfontosabb törvényjavaslatának tartja a földtörvényt a Jobbik, mert szerintük a kormány javaslata veszélyezteti az ország szuverenitását. Ezért név szerinti szavazást fognak kérni. „Az, aki szabadon lehetővé teszi a külföldiek tömeges földvásárlását, az a saját hazáját árulja el” – fogalmazott Balczó Zoltán.

A vidékfejlesztési miniszter válaszában azt hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslat alapján azoké lesz a magyar föld, akik megművelik azt. „A földforgalomról szóló törvény egyértelművé teszi azt, hogy magyar földműves tud földet vásárolni, sem a tagállami állampolgár, sem az EU-n kívüli állampolgár, külföldi, nem tud földet venni. És erre gyakorlati megoldásokat tartalmaz az új jogszabály” – fejtette ki Fazekas Sándor.

„Csak pénz kérdése!” – ezzel a közbekiáltással próbálta megzavarni a volt szocialista államtitkár, Gőgös Zoltán a vidékfejlesztési miniszter felszólalását. A szocialista politikus arra utalt, hogy a földbizottságokban a helyi gazdák csak kenőpénzért cserébe döntik majd el, ki vehet földet az adott településen.

„Ez olyan sértés a magyar gazdatársadalommal szemben, amit azonnal vissza kell utasítanom! Az MSZP nem engedheti meg magának azt, hogy ilyen véleményt formáljon a magyar gazdákról” – reagált Fazekas.

A Vidékfejlesztési Minisztérium később az egész magyar gazdatársadalom nevében is kikérte magának Gőgös Zoltán megjegyzését. A tárca közleményében emlékeztetett: a szocialista kormányok idején minden állami termőföldet a baloldal mögött álló mamutvállalkozások kaptak használatba, míg a családi gazdaságok és az agrárközéposztály fejlődése megtorpant.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!