2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Korrupció: nyolc helyet javított Magyarország

A régió kevésbé korrupt országai között van Magyarország a Transparency International felmérése szerint. A szervezet listáján tavalyhoz képest nyolc helyet javított az ország.

A szervezet adatai szerint a rangsorolt 176 ország kétharmada erős korrupciós fertőzöttséget mutat. A legkevésbé korrupt ország Dánia, Finnország és Új-Zéland. A TI kiemeli, hogy Magyarországon komoly kihívást jelent a megfelelő elszámoltathatóság megteremtése.


„Magyarországon továbbra is magasak a az üzleti és a politikai élet összefonódásából eredő korrupciós kockázatok. Ez volt az egyik fő megállapítása az idén tavasszal megjelent nemzeti integritási tanulmányunknak. A két leginkább kockázatot magában foglaló, hordozó szektor a politikai pártok és az üzleti szektor volt. Itt újra felhívnám a figyelmet a párt- és kampányfinanszírozás átláthatatlanságára” – fejtette ki Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Hárítani fogja a felelősséget Újbuda baloldali vezetése a kerület óvodájának pedofil-botrányában?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!