2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Gulyás Gergely: A bővítési portfolió elismerés Trócsányi Lászlónak és Magyarországnak is

Magyarország nagy jelentőségű, az unió jövője szempontjából kulcsfontosságú területet kaphat az Európai Bizottságban, ami elismerés mind az országnak, mind Trócsányi László biztosjelöltnek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azzal kapcsolatban, hogy Ursula von der Leyen megválasztott elnök a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős posztra jelölte a magyar politikust.

  • Gulyás Gergely: A bővítési portfolió elismerés Trócsányi Lászlónak és Magyarországnak is

A kormány üdvözölte az új bizottsági elnök döntését arról, hogy Trócsányi László szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölték.

Gulyás Gergely felhívta rá a figyelmet, hogy ha erősebb Európai Uniót szeretnénk, akkor az európai egységről nem lehet letenni, ehhez pedig szükséges a Balkán integrációjára, a csatlakozási tárgyalások megkezdésére. 

A tárcavezető szerint várható, hogy a bevándorláspárti erők támadni fogják a volt minisztert, de a magyar kormány minden erejével támogatja Trócsányi László. 

Ez a portfolió szoros összefüggésben áll a bevándorlással, éppen ezért nem csoda, ha a bevándorláspárti erők támadni fogják Trócsányi Lászlót

- tette hozzá.

Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszámolt, hogy mintegy 31 ezer igénylés történt.

Ez azt jelenti, hogy eddig majdnem 19 ezer, 18 ezer 800 szerződést kötöttek meg a bankok, hogyha az összegeket nézzük, 88 százaléka ezeknek a szerződéseknek a legmagasabb összege 10 millió forintra köttetett, további öt százalék 8 millió és 10 millió forint közötti összegre, 5 százalékuk 5 millió és 8 millió forint közötti összegre, és az öt millió forint alatti összegre kötött babaváró támogatás mindössze 2 százalék volt a megkötött szerződéseknek. Ez azt jelenti,hogy eddig a szerződéses összeg a babaváró támogatás kapcsán az 181, 5 milliárd forint."

- tette hozzá.

12 431 igénylés érkezett nagycsaládos autóra. 5238 határozat született - Gulyás Gergely közlése szerint a kormány kérése az volt, hogy gyorsabb legyen az ügyintézés. A minizster elmondta a legnépszerűbb járművek: Dacia, Opel Zafira, Ford C-Max, Ford S-Max és Skoda Codiac.

7712 kérelem érkezett a jelzáloghitel csökkentésre. 

A falusi csokra 375-öt nyújtottak be. 

A Magyar Falu Program

Az 5000 fő alatti települések 96 százaléka már regisztrált, 92 százalékuk pályázatot is benyújtott.

Gulyás: Mindent megteszünk, hogy az Electrolux dolgozói új munkát találjanak

A munkahelyteremtő gazdaságpolitika jegyében a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a jászberényi Electrolux gyár csoportos létszámleépítésében érintett dolgozók egyetlen napot se legyenek munka nélkül - mondta Gulyás Gergely.

Azt szeretnék, hogy január 1-jére ne legyen olyan munkavállaló, aki ha akar, ne tudna dolgozni

- mondta. Hozzátette: irodát nyitottak annak érdekében, hogy minden egyes munkavállaló elhelyezkedésével foglalkozni tudjanak.

Gulyás Gergely úgy vélte: azok a fejlesztések és beruházások, amelyek Jászberény környékén történtek az elmúlt időszakban, kellő kapacitást jelentenek arra, hogy senki ne maradjon munka nélkül.

Közölte: a kormány kérésére Varga Mihály pénzügyminiszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Jászberénybe látogatott. Hozzátette: a 800 embert érintő leépítés jogszerűségét a kormányhivatal vizsgálja.

 

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet

A jogerős ítéletig az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de a feljelentést a helyi választási bizottság tette Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt ügyében - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint a helyi választási bizottság úgy gondolta, hogy választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja áll fenn, ezért tett feljelentést. Hozzátette: az erről készült képet nehéz másként magyarázni.

A tárcavezető visszautasította azt az ellenzéki vádat, miszerint a rendőrség politikai megrendelésre dolgozik.

Ha valaki megnézi hogy mi történik akkor dolgozna a rendőrség politikai megrendelésre hogyha ilyen esetben a helyi választási bizottság döntése alapján nem indítana nyomozást, tehát szerintem egy normális, szakszerű eljárás zajlik, a törvényeket mindenkinek be kell tartania, és külön sajátos, hogy azok az ellenzéki pártok akik alap nélkül ilyen vádakat szívesen fogalmaznak meg, akkor amikor kézzel fogható bizonyíték van, az ő ilyen jellegű tevékenységére, akkor kevésbé kritikusak

- mondta Gulyás Gergely.

Hir TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!