2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Házkutatás Pikó kampányközpontjában, újabb terhelő bizonyítékok

Házkutatást tartott a rendőrség Pikó András közös ellenzéki VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányközpontjában. A rendőrség vélhetően a Választási Iroda feljelentése miatt rendelte el az intézkedést. Pikó Híradónknak azt mondta: nem gondolta, hogy egy nap alatt ide fajulhat az ügy.

  • Házkutatás Pikó kampányközpontjában, újabb terhelő bizonyítékok

Rendőrök vonultak ki és tartottak házkutatást a Pikó András Baross utcai kampányközpontjában.

Erőss Gábor, a Párbeszéd egyik önkormányzati képviselője elmondta: ő már be sem jutott a Patyolat nevű helyre.

Szeretettünk volna bemenni a razzia helyszínére, de stábunk útját állta az Állami Számvevőszék épületét festékkel rongáló baloldali aktivista Gulyás Márton.

A rendőrség a helyszínen kihallgatta Pikó kampányfőnökét Udvarhelyi Tesszát.

A VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt az intézkedést demonstratív fellépésnek titulálta.

Pikó azt mondta: ő nem kapott hivatalos értesítést a vizsgálatról. Egyben megerősítette: a lelkiismerete tiszta.

Több ellenzéki politikus mellett megjelent a helyszínen Karácsony Gergely is. A baloldal főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy a rendőrség beavatkozik a kampányba.

Szerda este negyed tíz után ért véget a razzia, a levonuló rendőrök egy nagyobb mappával a kezükben távoztak a helyszínről.

Újabb terhelő bizonyítékok

Közben újabb fotók kerültek nyilvánosságra, amelyek a józsefvárosi tiltott adatbázisépítést igazolják. A képeket egy csalódott aktivista juttatta el a Magyar Nemzetnek. A fotókon az ellenzék polgármesterjelöltjének, Pikó Andrásnak az ajánlására jegyezték fel, hogy melyik választó nem írt alá a politikusnak, de elmegy szavazni. Emellett azok adatait is táblázatba foglalták, akik nem támogatják az ellenzéket.

Pikó András polgármesterjelölt ajánlásainak hátoldalára egy aktivista tollal felírta, melyik választó nem írt alá neki, de ígérete szerint el fog menni szavazni-ez látszik a Magyar Nemzet birtokába került újabb fotókon. A képeket az ellenzék Józsefvárosi kampánycsapatnak egy csalódott tagja juttatta el a lapnak. A fotókból az is kiderül, hogy azoknak az adatait is táblázatba foglalták, akik nem támogatták az ellenzéki jelöltet.

A lap hétfőn számolt be először arról, hogy törvénytelen listát vezethetnek az ajánlókról a kerületben. Az akkor megjelent fotót a józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfőnöke posztolta egy zárt csoportba. A Magyar Nemzet szerint a kép alapján felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti számítógépre az ajánlóíveken szereplő személyek adatait.

Nem történt semmilyen bűncselekmény, nincs miért bocsánatot kérniük a támogatóiktól-hangsúlyozta Karácsony Gergely. A főpolgármester-jelölt biztos benne, hogy józsefvárosi csapata minden tekintetben törvényesen járt el.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke közölte: a hatóságok dolga, hogy kivizsgálják az ügyet. Molnár Zsolt szerint az ellenzéki pártok minden választási kampány alkalmával áldozatul esnek hasonló vádaknak pedig ők csak minden lehetőséget megragadnak, hogy tartsák a kapcsolatot a választóikkal.

Puzsér Róbert és kampánycsapata már két hete megvádolta Karácsonyékat azzal, hogy törvénytelenül gyűjtik az adatokat. Szerintük erre utalt hogy a szükségesnél 14-szer több ajánlóívet vettek fel. A független főpolgármester jelölt hozzátette: egyértelmű, hogy Karácsonyék és az MSZP adatbázist építenek, de véleménye szerint a rendszer is hibásan van kialakítva.

Kósa Lajos, a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szerint majdnem biztosan kijelenthető, hogy Karácsony Gergelyék tudatosan csalnak és a bűncselekményt elkövetve próbálják a választási eredményeket befolyásolni.

A politikus emlékeztetett: a képekhez csatolt szövegek is azt bizonyítják, hogy az aktivisták tudatában voltak annak, hogy bűncselekményt követtek el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság választás rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben.

Az ellenzék kiáll Pikó András mellett

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!